Erdoğan'dan EYT açıklaması

Erdoğan, "EYT hususunda bu ay sonuna değin bu işi sonuçlandıracağız. An itibarıyla ilgili bakan arkadaşlarım faaliyetleri sürdürüyorlar ve Allah'ın izniyle ay sonuna değin de bunu karara bağlayacağız ve 2023 yılına masamızdan bunu kaldırarak Allah'ın izniyle girmiş olacağız." dedi.

GÜNDEM 13.12.2022, 19:32
Erdoğan'dan EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye Devlet Başkanları Birinci Zirvesi'ne iştirak etmek üzere gideceği Türkmenistan'a hareketi evvelinde Esenboğa Havalimanı'nda kameraların karşısına geçti.



Antalya'daki sel felaketi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Antalya'da sel felaketinin etkili olduğu Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinde 'Genel Yaşama Etkili Afet Bölgesi' kararı aldık. Ayrıca SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ve vergi borçları da ertelenmiştir.

İlk etapta AFAD'dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 20 milyon TL, esnaflarımızın zararlarını gidermek amacıyla Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birlikleri ile Ticaret Bakanlığı'ndan 50 milyon TL, TOBB'dan (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) 30 milyon TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 2,5 milyon TL olmak kaydıyla toplamda 100 milyon TL'yi aşkın bir destek bölgeye sağlanmıştır.

KOSGEB'den (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), afet sebebiyle zarar gören her bir esnafımız için 250 bin TL'ye kadar faizsiz bir şekilde acil destek kredisi olanağı sunulmuştur.



Türkmenistan doğal gazı

Türkmenistan doğal gazının dünya pazarına taşınması ve sunulması noktasında ülkemizin alternatif rotalardan biri olması hususunda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile daha evvel de görüştük. Kendisinin de bu hususta hassasiyetleri olduğunu görüyoruz. Avaza Zirvesi ağırlıklı olarak doğal gaz hususundaki adımı atmaya yönelik bir zirve. Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de an itibarıyla bu zirvede bizlerle birlikte olacak. Orada tüm bu görüşmeleri gerçekleştireceğiz. İlham Aliyev'in bulunması da bu süreç için çok büyük bir önem arz ediyor. Bunları orada görüşeceğiz. Dileğim odur ki Türkmenistan doğal gazını Türkiye'ye Hazar üzerinden getirebilelim.



EYT

EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) hususunda bu ay sonuna değin bu işi sonuçlandıracağız. An itibarıyla ilgili bakan arkadaşlarım faaliyetleri sürdürüyorlar ve Allah'ın izniyle ay sonuna değin de bunu karara bağlayacağız ve 2023 yılına masamızdan bunu kaldırarak Allah'ın izniyle girmiş olacağız. Olay bu.



Anayasa değişikliği

Şu bir gerçek, Cumhur İttifakı'nın oyu Meclis'te anayasa değişikliği için yeterli değil. Anayasa değişikliği konusunda Meclis'teki diğer siyasi partilerin destek vermesi bizim işimizi kolaylaştıracaktır. Onun için de AK Parti, bu faaliyetleri Cumhur İttifakı ile birlikte yürütüyor. Dileğimiz odur ki Meclis'teki diğer siyasi partilerin de vereceği destekle bu anayasa değişikliğini gerçekleştirebilecek sayıya ulaşalım ve anayasa değişikliğini hep birlikte yapalım."

Yorumlar (0)