Nihal Candan cezaevinde yaşadıklarını anlattı: ‘Paşalar gibi 6 aydır yatıyoruz’

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan, kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Ancak daha sonra tahliye edilen Candan, cezaevinde yaşadıklarını anlattı.

GÜNDEM 29.04.2024, 10:44 Buse Önder
Nihal Candan cezaevinde yaşadıklarını anlattı: ‘Paşalar gibi 6 aydır yatıyoruz’

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan, kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra cezaevinde yaşadığı deneyimleri anlattı. Candan, cezaevinde geçirdiği süre boyunca zorlu bir dönemden geçtiğini belirtirken, kardeşiyle birlikte destek olduklarını ifade etti.

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan Nihal Candan, kardeşiyle birbirlerine destek olduklarını ve "Paşalar gibi 6 aydır yatıyoruz" gibi şakalar yaptıklarını dile getirdi. Candan, psikolojik destek aldıklarını ve bu sürecin kendisi için zor olduğunu vurguladı.

37 kiloya düştü

Kardeşiyle birlikte cezaevinde nasıl vakit geçirdiklerini de anlatan Nihal Candan, kitaplarını, televizyon dizilerini izlediklerini ve kantinden alışveriş yaptıklarını söyledi. Ancak, cezaevindeki yaşamın psikolojik olarak kendisine zor geldiğini dile getirdi.

Cezaevinde anoreksiya (yemek yememe) hastalığına yakalandığını ve 37 kiloya kadar düştüğünü açıklayan Candan, durumunun kötüye gitmesi üzerine cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde rapor alarak tahliye edildiğini ifade etti.

‘Kötü örnek olduysam özür dilerim’

Nihal Candan, "Sadece nefes darlığıyla bu durumu atlattığım için inanılmaz derecede memnunum. Görüşe gidemeyeceğim, anksiyetem var. Kardeşim de çıktıktan sonra ailecek pek bir derdimiz kalmayacak" şeklinde konuştu.

Hataları olduğunu kabul eden Candan, "Küçük çocuklara kötü örnek olduysam özür dilerim. Amacım hiçbir zaman sosyal medyadan para kazanmak olmamıştı" ifadelerini kullandı.

‘Seçil Erzan haber izlemiyor diye biz de izlemiyorduk’

Candan, cezaevinde kaldığı süre boyunca futbol dünyasının ünlü isimlerinden Seçil Erzan ile aynı koğuşta kaldıklarını belirtti. Ancak, Erzan'la sorun yaşamadıklarını çünkü Seçil'in haber izlemediğini ve kendilerinin de haber izlemediklerini söyledi.

Ne olmuştu?

Bahar ve Nihal Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla yargılanıyordı. İddiaya göre, Candan kardeşler, hayali "Veysel amir" oyunu ile piyasa değerinin altında araç satmayı vaat ettikleri, paraları topladıktan sonra ise "ihalede sorun çıktı, ertelendi" gibi gerekçelerle ne araçları ne de ücreti teslim ettikleri iddia edildi.

Polisin yaptığı incelemeye göre, bu yöntemle 13 mağdur yaklaşık 10 milyon lira dolandırıldı.

Yorumlar (0)