DEAŞ infazcısı: 'Sizi öldürmeyeceğiz, prova yapıyoruz' dedik!

Bursa'da gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ'ın Suriye uyruklu "sözde" komutanı ve infazcısı Y.A.A.'nın (50) emniyette verdiği ifadede, "Aslında esirlerin infaz edileceğinden haberi yoktu. Biz onlara 'Sizi öldürmeyeceğiz, sadece video provası yapıyoruz' dedik. Provalarda bana etkili konuşma ve beden dili eğitimi de verdiler." dediği öğrenildi.  

GÜNDEM 19.02.2020, 14:02 19.02.2020, 14:04
DEAŞ infazcısı: 'Sizi öldürmeyeceğiz, prova yapıyoruz' dedik!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube ekipleri, geçtiğimiz günlerde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat üzerine bir operasyon gerçekleştirdi. 

Terör örgütü DEAŞ’ın sözde komutanı ve infazcısı "Abu Taki Al Shamy" kod adlı Suriye uyruklu Y.A.A. ile DEAŞ’te istihbaratçı olan oğlu K.E. düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı. 

Baba-oğulun 3 ay önce Türkiye’ye geldikleri ortaya çıktı. Önce İzmir'e, ardından Kocaeli ve en son Bursa'ya gelen iki teröristin, Türkiye'ye geldikleri andan beri polis tarafından takip edildiği ancak farklı bağlantılar olup olmadığını belirlemek için yakalanmadıkları bildirildi. 

Polis, iki teröristin yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığını belirleyerek, operasyonla şüphelileri gözaltına aldı.

"Yaklaşık 20 gün prova yaptık"

Terör örgütü DEAŞ adına infaz yapan ve bu kanlı eylemleri sosyal medyadan paylaşan Y.A.A.'nın emniyette verdiği ifadede, “Örgütten kaçmak için Türkiye'ye geldim. Örgüt içindeyken, DEAŞ'ın medya birimi infaz propagandaları için benle çekim yapacaklarını belirtmeleri üzerine yaklaşık 20 gün prova yaptık." dediği öğrenildi. 

"Etkili konuşma ve beden dili eğitimi verdiler"

Y.A.A., esirlerin infaz edileceğinden haberlerinin olmadığını kaydederek, "Biz onlara 'Sizi öldürmeyeceğiz, sadece video provası yapıyoruz' dedik. Provalarda bana etkili konuşma ve beden dili eğitimi de verdiler." ifadelerini kullandı. 

"Esirler öleceklerini bilmiyordu"

Örgütün medya sorumluları tarafından Avrupa'dan kamera ve teknik cihazların getirildiğini aktaran Y.A.A., "Videoları da bu merkez montajlıyordu. Deyr-ez Zor'da 2016'da çekilen infaz videosunda esirler oynadı. Esirler öleceklerini bilmiyordu, her şeyi mizansen sanıyorlardı." diye konuştu.

Yorumlar (0)