Tavuklarını yemek isteyen tilkiyle sohbet!

Erzurum’da köye inen bir tilki, kümesin önündeki tavukları alıp kaçmak isterken tavukların sahibiyle karşılaştı. İnatçı tilki tavuklara yaklaştıkça çiftçi buna izin vermeyeceğini söyledi ama tilki inatçı ve cesur çıktı. Çiftçi tilkiyle uzun uzun sohbet etti.

YAŞAM 19.02.2020, 14:09
Tavuklarını yemek isteyen tilkiyle sohbet!

Erzurum ilinin Hınıs ilçesine bağlı Sıldız Mahallesinde aç kalan bir tilki köye indi. Aç tilki kümesin önünde gördüğü tavukları alıp kaçmak ve karnını doyurmak istedi. O esnada kümesin önünde bulunan tavukların sahibini gören cesur tilki kümesten birkaç adım uzaklaştı. İnatçı tilki ikinci bir hamle daha yaparak tavukların yanına yaklaşmak istedi. Tavukları yakalamak isteyen tilkinin her hamlesinde önüne geçen çiftçi Tuncay Edis, tilkiyle adeta sohbet etti. Çiftçi Tuncay Edis, tilkiye defalarca, “Hangi tavuğu istiyorsan söyle ama bu tavuklar bizim bunları sana yedirmeyiz” diye seslendi.

Bunun üzerine çiftçi Tuncay Edis ve eşi tavukları kümese koyduktan sonra adeta aç tilkiye tavukları yememesi için ekmek ve et verdi. Tavukların sahibi Tuncay Edis’in aç tilkiyle sohbet ettiği görüntüler de sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Çiftçi Tuncay Edis tilkiyle olan sohbetinin bir anda fenomen olduğunu söyleyerek şunları anlattı:

"Fenomen tilki kış şartlarında yemek bulmakta zorlandığı için bazı günlerde ahırın yanına geliyordu. Bir kaç gün boyunca biz tilkiye ekmek vermeye başladık. Ekmekleri yedikten sonra son geldiğinde tavuklara göz dikmeye başladı. Baktık fenomen tilki bizim tavukları canlı canlı yemek istiyor. Biz tavukları içeri alıp ona dışarıda ekmek veriyoruz. Her gün gelip yemeğini yedikten sonra gidiyor. Elimizde ne varsa veriyoruz yeter ki tavuklarımıza saldırmasın."

Yorumlar (0)