BAE'den ABD'ye "İncirlik" teklifi!

BAE Veliahtı Prensi Muhammed Bin Zayed, Adana'daki İncirlik Üssü'ndeki ABD varlığının Birleşik Arap Emirlikleri'ne taşınması için Pentagon ile görüşmeler yapıyor.

GÜNDEM 21.09.2020, 16:46
BAE'den ABD'ye "İncirlik" teklifi!

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın, Libya'da Hafter'in, Suriye'de Esed'in ve Türkiye'nin terörle mücadelesinde PKK'nın yanında yer alan, Suudi Arabistan ile birlikte Orta Doğu'yu cehenneme çeviren BAE'den bir Türkiye karşıtı adım daha geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli The New Khaleej haber sitesi, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed'in, İsrail'le imzalanan normalleşme anlaşması ile Libya ve Doğu Akdeniz'deki bazı hamlelerden sonra İncirlik'le ilgili bazı planlar yaptığını, Prens Zayed'in Adana'daki ABD varlığının BAE'ye taşınması için Pentagon'a teklif sunduğunu yazdı.

The New Khaleej haberinde, Prens Zayed'in maksadının Amerika-BAE ilişkilerini daha da geliştirmek olduğunu bildirdi.

ABD'li senatör "Yunan adası" demişti

Washington Examiner'a geçtiğimiz günlerde beyanat veren Wisconsin Senatörü Ron Johnson, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikalarının Washington'da büyük rahatsızlık yarattığını, bu nedenle Amerika'nın İncirlik'teki askerî varlığını bir Yunan adasına taşımayı planladıklarını kaydetmişti.

NATO için hayati konuma sahip İncirlik Üssü'nde Amerika Birleşik Devletleri'ne ait çok sayıda nükleer savaş başlığı bulunduğu değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)