Zayed'den Esed'e yardım!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensi Muhammed bin Zayed bin Sultan el-Nahyan'ın talimatıyla Beşşar Esed rejimine tıbbi malzeme yardımı yapıldı.

DÜNYA 31.08.2020, 15:28
Zayed'den Esed'e yardım!

Türkiye Suriye'deki sivil vatandaşlara koronavirüs salgınına karşı destek verirken, her yerde Türkiye karşıtı operasyon yürüten Birleşik Arap Emirlikleri de Beşşar Esed rejimine destek sağlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensi Muhammed bin Zayed bin Sultan el-Nahyan'ın talimatıyla, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele edebilmesi için Beşşar Esed rejimine tıbbi malzeme ve Covid-19 test kiti gönderildi.

SANA duyurdu

Beşşar Esed rejiminin yayın organı olan SANA haber ajansının geçtiği habere göre, tıbbi yardım malzemeleri taşıyan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kızılayı'na ait uçak, dün gece Şam Havalimanı'na teker koydu. BAE Kızılayı, Suriye Kızılayı'na Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle mücadele için yardım malzemesini teslim etti.

Yardım malzemeleri; ilaç, tıbbi malzeme, dezenfektan ve Covid-19 test kitlerinden oluşuyor.

15 Mart 2011'de başlayan iç savaş sebebiyle sağlık sistemi ve altyapısı çöken Suriye'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılım hızı düşürülemiyor.

Beşşar Esed rejiminin kontrolü altındaki bölgelerden Şam, Halep, Lazkiye, Humus ve Kuneytıra bölgeleri "kırmızı bölge" konumunda. Bu bölgelerde koronavirüs hızla yayılıyor ve alınan tedbirler yetersiz kalıyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin uygulandığı sağlık merkezlerinde büyük izdihamlar yaşanıyor.

Ekonomik krizin ezdiği ve yaptırımların baskısı altında perişan olan Beşşar Esed rejimi, koronavirüs (Covid-19) testi yaptırmak isteyenlerden 100 dolar ücret alıyor.

Sağlık sistemi çöken Beşşar Esed rejimi, muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde bulunan hastane ve sağlık kurumlarını sıkça hedef alarak sivilleri zor duruma düşürmek istiyor.

Suriye'de koronavirüs

Beşşar Esed rejiminin iddiasına göre, rejimin kontrolü altındaki bölgelerde Covid-19 vaka sayısı 2703, can kaybı sayısı ise 109. Ancak uluslararası toplum, sağlık sistemi neredeyse yok denecek seviyede olan Suriye'de salgın rakamlarının, Beşşar Esed rejiminin açıkladığı rakamların onlarca katı olduğunu değerlendiriyor.

Yorumlar (0)