Düşman nerede, BAE orada!

Türkiye nerede haksızlık varsa yetişebildiği kadar mücadele ederken her yerde karşısına BAE çıkıyor. BAE bu kez de Yunanistan'a savaş uçaklarını gönderdi.

GÜNDEM 28.08.2020, 08:33
Düşman nerede, BAE orada!

Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'ye karşı kışkırtıcı hamlelerde bulunmaya devam ediyor. 

Yunanistan'ın, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ortak askerî tatbikat yapacağını açıklamasının ardından BAE yönetimi, F-16 savaş uçaklarını Yunanistan'a gönderdi. Abu Dabi yönetiminin gönderdiği uçaklar Girit adasına konuşlandı.

BAE Yunanistan Girit F-16

Doğu Akdeniz'deki Yunanistan provakasyonunun son parçası, birçok yerde Türkiye'nin karşısına çıkan Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Türkiye'nin bulunduğu her sahada düşmanca tavrını açıkça sergilemekten çekinmeyen BAE yönetimi, Yunanistan'ın Girit Adasına "F-16 Blok 60" tipi savaş uçaklarını sevk etti.

Girit'teki Suda üssünde konuşlanan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait savaş uçaklarının görüntüleri sosyal medyadan yayınlandı.

BAE Yunanistan Girit F-16

Türkiye'ye karşı anlaşma

Geçtiğimiz perşembe Yunanistan Savunma Bakanı Konstantinos Floros, Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanı Korgeneral Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi ile görüşmüş, Türkiye'ye karşı ortak askerî tatbikat düzenleme konusunda anlaşmışlardı.

BAE Yunanistan Girit F-16

Türkiye düşmanları toplanıyor

Yunan medyası ise ortak askerî tatbikatın Yunanistan ve BAE ile sınırlı olmadığı, Mısır'ın da askerî tatbikata katılacağını yazdı.

BAE Yunanistan Girit F-16

Yunan medyası Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın, Mısır Genelkurmay Başkanı ile görüştüğü ve "ortak askerî tatbikat" konusunda mutabık kaldıkları iddia edildi.

Bu, Yunanistan'ın Girit'ten yaptığı ilk taciz değil. Yunanistan daha önce de Girit Adası açıklarında Türkiye'yi tahrik edici askerî tatbikatlar düzenlenmişti.

Yorumlar (0)