Bu taşın altından da BAE çıktı!

ABD'nin arabuluculuk yapmasıyla Filistin davasına ihanet ederek İsrail'le normalleşmeye giden BAE, son 10 yılda küresel karışıklık yaratmada ABD'yi geride bıraktı. BAE, "büyük şeytan" sıfatını ABD'nin elinden almayı başardı.

DÜNYA 31.08.2020, 09:07 31.08.2020, 17:32
Bu taşın altından da BAE çıktı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan ordusunu yabancı ülkelerden çekme politikasının aksine son 10 yılda Doğu Afrika’dan Kuzey Afrika’ya, Körfez’den Filistin’e kadar çok sayıda ülke ve coğrafyada yaşanan kargaşada Birleşik Arap Emirliklerinin parmağı bulunuyor.

Arap Baharı ile BAE iyice coştu

İşsizlik, fakirlik, kötü yaşam koşulları, ifade özgürlüğü, siyasi yozlaşma ve usulsüzlüklere karşı 18 Aralık 2010 tarihinde Tunus'ta başlayan; Mısır, Cezayir, Yemen ve Ürdün'e sıçrayan Arap Baharı; Moritanya, Suudi Arabistan, Umman, Irak, Lübnan ve Fas'ta küçük çapta etkisini göstermiş, ayaklanmalar neticesinde Tunus'ta 23 yıldır yönetimde olan Zeynel Abidin Bin Ali ile Mısır'da 30 yıl yönetimde olan Hüsnü Mübarek'in görevlerini bırakmasıyla sonlanmıştı.

Karıştırmadığı ülke yok!

Arap Baharı sonrası Mısır'da oluşan Muhammed Mursi yönetimi başta olmak üzere, Yemen, Katar ve Libya'ya akıl almaz tuzaklar kuran Birleşik Arap Emirlikleri (BAE); Tunus, Cezayir, Fas, Sudan ve Somali’de de hâlihazırda protestoları körükleyen, çatışan taraflara silah sağlayan, hükümetlere rüşvet teklif eden, darbe planları yapan, Katar’a ablukada başı çeken, Mısır’da darbeci Sisi’ye finansal destek sağlayan, Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir’in devrilmesine zemin hazırlayan, Libya’nın bölünmesi için Hafter'i destekleyen ülke olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye karşıtı olaylarda BAE parmağı

Amerika Birleşik Devletleri'nden rol çalan BAE, şeytani planlarını sadece Körfez, Doğu Afrika ya da Kuzey Afrika'da değil, Türkiye'de de uygulamaya çalıştı.

Türkiye karşıtı tüm olayların altından çıkan BAE'nin Gezi olaylarını finanse ettiği, 15 Temmuz işgal girişimini desteklediği de ortaya çıkmıştı.

Türkiye'ye karşı Libya'da darbeci Halife Hafter'i destekleyen BAE, Akdeniz’de de Yunanistan'la ortak askerî tatbikat yaparak Atina yönetimine açık çek vermiş ve Türkiye'ye gözdağı vermek istemişti.

Şimdi de PKK/YPG

BAE, Türkiye karşıtlığında en son PKK/YPG taşının altında görüldü.

Abu Dabi yönetiminin, bölücü terör örgütü YPG/PKK’ya istihbarat teknikleri eğitimi vermek için Suriye’ye çok sayıda ajan gönderdiği belirlendi. 2017 yılında bölücü terör örgütü PKK/YPG ile gizli görüşmeleri başlatan Abu Dabi yönetiminin, PKK/YPG işgalindeki bölgelere ajanlarını göndererek, terör koridoru hayali kuran örgüt mensuplarına 4 yıldır suikast eylemleri, sabotaj, espiyonaj, kontra-espiyonaj, sinyal istihbaratı, iletişim ağları ve bilgi güvenliği konusunda eğitim verdiği tespit edildi.

İdlib'de de ateşkesi bozan BAE

Suriye'ye de el atan BAE’nin son dönemde Beşşar Esed rejimi ile yakınlaşmasının temelinde de Suriye’de Türkiye karşıtı cepheyi güçlendirmek, Suriye Millî Ordusu'nu hezimete uğratmak olduğu kaydediliyor.

İdlib’de ateşkesin bozulması ve mültecilerin Türkiye sınırına yığılmasının sorumlusunun da BAE olduğu belirtiliyor.

Erdoğan ile Muhammed bin Zayed

Yorumlar (0)