BAE'nin ipini saldığı Hafter kaşınıyor!

Onca gücü arkasına almasına rağmen TSK'nın perişan etmesiyle diyalog çağrıları yapılarak kurtarılmaya çalışılan Hafter yine uslu durmuyor. Ateşkes ilanı ikinci kez delindi.

DÜNYA 02.09.2020, 11:23
BAE'nin ipini saldığı Hafter kaşınıyor!

Libya ordusu, doğudaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci terörist Halife Hafter'in milislerinin ateşkesi ikinci kez ihlal ederek, Sirte'nin batısındaki ordu birliklerine 6 adet Grad füzesi fırlattığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Libya ordu sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Libya ordusunun kısa bir süre önce, gece 00.06'da bir ateşkes ihlali daha saptadığını belirterek, bu saldırının 72 saatten kısa süre içinde yapılan ikinci saldırı olduğunu bildirdi.

Halife Hafter milislerinin Sirte'nin batısındaki Libya ordusu birliklerine 6 adet Grad füzesi fırlattığını kaydeden Libya ordu sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Libya ordusu birliklerinin tam hazırlık durumunda olduğunu ve uygun yer ve zamanda saldırının kaynağına gereken karşılığın misliyle verileceğinin altını çizdi.

Libya'da ateşkes!

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci terörist Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, 21 Ağustos cuma günü karşılıklı ateşkes kararı aldıklarını ilan etmişti.

Ateşkes kararı çerçevesinde Sirte ve Cufra kentlerinin silahtan arındırılmış bölgeler olması, Libya'da petrol üretimi ve ihracının tekrar yapılması, yabancı ve paralı tüm askerlerin Libya'dan çıkarılması ve Başkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek Mart ayında yapılması öngörülüyordu.

Ancak TSK'nın hamlesiyle perişan olan Hafter'i kurtarmak için diyalog çağrıları yapan ülkeler, iplerini serbest bıraktıkları Hafter eliyle, girişim noktasındaki ateşkesin sıkça geçerliğini yitirmesine sebep oluyor.

Yorumlar (0)