Türkiye, Dahlan hakkında "kırmızı bülten" istedi!

BAE'nin Türkiye düşmanı politikalar izleyen Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in kendisi gibi Türkiye düşmanı olan ve 15 Temmuz'u finanse ettiği belirtilen danışmanı Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması istendi.

GÜNDEM 20.08.2020, 15:33
Türkiye, Dahlan hakkında "kırmızı bülten" istedi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın danışmanı olan Türkiye düşmanı Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması talebinde bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına casusluk yaptıkları iddiasıyla 19 Nisan 2019 tarihinde İstanbul'da gözaltına alınan Samir Semih Şaban ve Yusuf Hasan'ın, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları ve Türkiye'de yaşayan Filistinli kanaat önderleri hakkında bilgi toplamaları amacıyla Muhammed Dahlan tarafından görevlendirildikleri belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma dosyasına, çok önemli bir gizli tanığın "Samir Semih Şaban ve Yusuf Hasan'ın, Muhammed Dahlan ile irtibatlı oldukları"na yönelik ifadeleri de girdi.

Gizli tanık "Poyraz", zanlılardan Samir Semih Şaban'ın kendisiyle görüştüğünü, bu görüşmede Türkiye'de ikamet eden Filistinli ve Mısırlı bazı kişiler hakkında bilgi topladığını belirtti.

Yakalanan casuslardan Yusuf Hasan cezaevinde intihar ederken, Samir Semih Şaban ise Muhammed Dahlan hakkında sürdürülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınarak tutuklandı ve kendisine zarar veremeyeceği şekilde güvenlik altına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın danışmanı olan Muhammed Dahlan hakkında "kırmızı bülten" talep etti.

Muhammed Dahlan, Kırmızı Liste'de!

Hakkında yakalama kaydı bulunan Muhammed Dahlan'ın, FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) 15 Temmuz 2016 tarihindeki işgal ve toprak teslimi girişimini finanse ettiği iddia ediliyor.

İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde Kırmızı Kategori'de aranan Muhammed Dahlan hakkındaki suçlamalar şöyle:

- Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek, - Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak,
- Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek,
- Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama,
- Uluslararası casusluk yapma.

muhammed dahlan 15 temmuz bae prensi danışman

Yorumlar (1)
Ceyda K. 4 yıl önce
Her pisliğin altından bunlar çıkıyor. BAE Amerika'dan daha tehlikeli hale geldi