Prenslerden yeni bir ihanet daha!

Yemen'de kabile lideri İsa Salim bin Yakut, BAE ve Suudi Arabistan'ın, Sokotra vilayetini Yemen'den kopararak İsrail'e vereceklerini açıkladı.

DÜNYA 03.09.2020, 08:44 03.09.2020, 15:42
Prenslerden yeni bir ihanet daha!

Yemen'in Sokotra vilayetinin İsrail'e bağlanması ile ilgili plana BAE ve Suudi Arabistan'ın yardımcı olduğunu belirten Yemen’in Sokotra vilayetindeki kabilelerin lideri İsa Salim bin Yakut, BAE ve Suudi Arabistan'ın derhal Yemen'den kovulması gerektiğinin altını çizdi.

BAE ve Suudi Arabistan yönetimlerini, Sokotra kentindeki doğal güzellikleri yok ederek yerlerine askerî kamplar inşa etmekle suçlayan İsa Salim bin Yakut, uluslararası toplumun Yemen'de yaşananlara karşı kör ve sessiz kaldığını belirtti.

SouthFront sitesi de yazmıştı

Askerî alanlarda araştırmalar yapan ve stratejik bilgiler paylaşan Amerikan SouthFront sitesi de 28 Ağustos Cuma günü bir haber geçerek, İsrail ve BAE heyetlerinin Sokotra’ya geldiğini belirtmişti.

Arap ile Fransız kaynaklara dayandırılarak hazırlanan haberde, Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail’in askerî ve istihbarat tesisleri inşa etmeyi amaçladığı, bu yüzden Sokotra’da bu tesislere uygun yer baktıkları bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı GGK (Güney Geçiş Koseyi) Haziran ayında silah gücü marifetiyle Sokotra kentinin kontrolünü tamamen ele geçirmişti. Yemen hükümeti ise Güney Geçiş Koseyi’nin silah gücüyle Sokotra'yı ele geçirmesini, “meşruiyete darbe” olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0)