Azerbaycan'dan Ermeni güçlerine antiterör operasyonu

İşgalden kurtarılan Azerbaycan'daki Karabağ bölgesinde son aylarda faaliyetlerini artıran Ermeni silahlı kuvvetleri, Azerbaycan mevzilerine saldırıyor ve bölgeye mayın döşüyordu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bölgedeki Ermeni güçlerine karşı antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

GÜNDEM 19.09.2023, 15:17 19.09.2023, 16:41 Hakan Öksüz
Azerbaycan'dan Ermeni güçlerine antiterör operasyonu

Ermeni silahlı güçlerin son aylarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yaptığı sistematik saldırılara yanıt geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki arazilere mayın döşeyen ve Azerbaycan mevzilerine saldırılarda bulunan Ermeni güçlerine karşı antiterör operasyonu başlattı.

Ermenistan mayın döşedi, Azerbaycan mevzilerine saldırdı

Mevzilerini topçu teçhizatları ve zırhlı araçlarla güçlendiren Ermeni kuvvetlerinin, sınır hattındaki birliklerini savaşa hazır hale getirdiği, Azerbaycan ordusuna yönelik istihbarat faaliyetleri yürüttüğü kaydedildi. Hocavent ilinde bulunan Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yoluna mayın döşeyen Ermeni güçlerinin, çok sayıda asker ve sivilin yaşamını yitirmesine sebep olduğu anımsatıldı.

"2020'de imzalanan üçlü bildirinin hükümlerine uymuyorlar"

10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiriye uymayan Ermeni silahlı kuvvetlerinin, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki gücünü artırdığı vurgulandı. Karabağ'da gerçekleştirilen provokasyonların son bulması ve üçlü bildirinin hükümlerine uyulması için antiterör operasyonu başlatıldığı aktarıldı. Ermeni silahlı kuvvetlerinin askeri altyapılarının ortadan kaldırılması ve bölgedeki sivil halkın güvenliğinin tesis edilmesi hedefiyle hareket edildiği aktarıldı.

Sadece askeri hedefler vuruluyor

Antiterör operasyonu kapsamında askeri tesislerin ve uzun süreli ateş noktalarının devre dışı bırakılmaya çalışıldığı ifade edildi. Operasyonda yalnızca askeri hedeflerin vurulduğu, sivillerin ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı vurgulandı. Türkiye-Rusya Ortak Gözlem Merkezi ile Rus Barış Gücü Komutanlığına bilgi verildiği kaydedildi.

Ermeni güçlerinin mühimmat deposu vuruldu

Paylaşılan son videolardan birinde Ermeni silahlı güçlerine ait 5. savunma tugayındaki mühimmat depolarından birinin yol edildiği görülüyor.

Yorumlar (0)