Avrupa'dan Türkiye ile dayanışma mesajları: Ankara'daki terör saldırısı girişimini kınadılar

Avrupa Birliği (AB), İtalya, Kosova ve İsveç Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı girişimini kınadı ve Türkiye ile dayanışma mesajları verdiler.

GÜNDEM 01.10.2023, 14:18 01.10.2023, 15:53
Avrupa'dan Türkiye ile dayanışma mesajları: Ankara'daki terör saldırısı girişimini kınadılar

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'daki terör saldırı girişimi nedeni ile şoke oldum" ifadelerini kullanırken, Türk halkında yara açmaya çalışanların düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Birliğin saldırıyı kınadığını vurgulayarak, "Türkiye ile dayanışmamızı belirtiyor, yaralı kişilere acil şifalar diliyoruz" şeklinde mesaj paylaştı.

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk sürecinden sorumlu olan Oliver Varhelyi de yaralı polis memurlarının bir an evvel iyileşmesi dileğinde bulundu.

Varhelyi, "Türkiye'yi terör ile mücadelesi konusunda destekliyoruz" şeklinde değerlendirme yaptı.

İsveç

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise ülkesinin Türkiye’de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını vurgulayarak, "Terörle mücadele konusunda Türkiye ile kurduğumuz uzun vadeli işbirliğine olan bağlılığımızı bir kere daha teyit ediyor, yaralı polislerin bir evvel ve tamamen iyileşmesini diliyoruz" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström de terör saldırısı nedeniyle dehşete düştüğünü ifade ederek, İsveç’in Türkiye’nin terörizm konusundaki mücadelelerinin her alanında ortaklık etme konusundaki kararlılığını bir kere daha vurguladı.

İtalya

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise açıklamasında "Ankara'dan gelen haberleri dikkatle takip ediyorum. İtalyan hükümeti, her türlü terör olayını şiddetle kınıyor, Türkiye ile tam dayanışmasını belirtiyor" ifadelerine yer verdi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği ise vatandaşlarına dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda çağrı yaparak yaralananlar için geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kosova

Kosova Başbakanı Albin Kurti ise terör saldırılarını duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, "Amaçlanan hasarın Türk kurumları tarafınca büyük ölçüde önlendiğini öğrenince çok rahatladım" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kurti, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

Yorumlar (0)