Arda Turan’dan Seçil Erzan’a: "Benim uyuyamadığım yerde kimseyi uyutmayacağım"

İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Seçil Erzan davasıyla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Arda Turan ile Seçil Erzan arasındaki mesajlar ise rapor ile birlikte gün yüzüne çıktı.

GÜNDEM 03.01.2024, 14:07 03.01.2024, 15:09 Buse Önder
Arda Turan’dan Seçil Erzan’a: "Benim uyuyamadığım yerde kimseyi uyutmayacağım"

Seçil Erzan'ın, yüksek kar getirisi vaadiyle birçok kişiyi kandırdığı ve "Fatih Terim Fonu" olarak bilinen dolandırıcılık olayında, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış isimleri 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili hazırlanan 553 sayfalık bilirkişi raporuna göre, Erzan'ın Arda Turan ile gerçekleştirdiği mesajlaşmalar da gün yüzüne çıktı. 10 Mart 2023 tarihindeki mesajlarda Arda Turan, "Beni 1 aydır oyalıyorsun. Pazartesi günü ailemi oradaki paramı garanti altına alan yazılı evrak istiyorum. Ben hiç birini yemiyorum, ömrümde düşmediğim hale düşürdün beni. Beni rezil ettin. Bu akşam bu iş olmasın. Bakalım ne olacak, benim uyuyamadığım yerde kimseyi uyutmayacağım" ifadelerini kullanarak Erzan'ı suçladı.

Erzan: “Arda, iyi ki varsın”

Erzan'ın Arda Turan ile yaptığı mesajlaşmalar arasında, yatırımlar ve ödemelerle ilgili detayların bulunduğu ortaya çıktı. 22 Aralık 2022 tarihli yazışmalarda, Erzan'ın taşıtlar için kredi onayı almak üzere Arda Turan'a bilgi verdiği, ödemelerin detaylarını konuştukları görüldü:

Seçil Erzan: Canım merhaba. Taşıtlar için görüştüm, kredileri onaylattık bile ama sen gelince konuşuruz detaylı kredi mi yoksa peşin mi diye. Yarın ki ödemen için ben saat 2 de alacağım. Senden ricam bana 3 gibi birini yönlendirirsen teslimat yapayım.

Arda Turan: Allah’ım sana geliyorum :))

Seçil Erzan: Sen bir tanesin iyi ki varsın.

Arda Turan: Annene Kabe ile Medine kokusu aldırıyorum. Onları koklat ona.

Arda Turan saadet zincirinin parçası mıydı?

9 Ocak 2023 tarihindeki yazışmalarda ise Erzan’ın, Arda Turan'a teslimat yapılacak miktar ve ödemelerle ilgili bilgi verdiği görülürken, yaşanan bu konuşmalar geçtiğimiz aylarda Erzan davasında gündeme gelen saadet zinciri iddialarını da akıllara getirdi. 18 Ocak 2023 tarihinde olan görüşmeler ise dikkat çekti:

Arda Turan: Emre yetişmez diyor. Darmadağın oldum. Hocaya bir şey dedik mi?

Seçil Erzan: Hayır demedik.

Arda Turan: İnan bana samimiyetten söylüyorum başım tuttu.

Seçil Erzan: Sakin ol çözeceğiz.

Arda Turan: Hiç müşterimiz yok mu? Bunu koyacak mesela, buna iyi bir şey verelim. Senin varsa tanıdığın veya bu işlemi yaptırdığımız daha önce. Bir iki kişiye sordum nakitleri yok.

Seçil Erzan: Dur bulacağım. Düşünüyorum. H. Balta ile samimi misin?

Arda Turan: Evet seninle mi çalışıyor?

Seçil Erzan: Biz şimdi başımızın çaresine bakalım. Sen kimseye bir işlem yaptım vs deme artık.

Arda Turan: Yok sana sormadan demiyorum ama bu sondu zaten.

‘Beni rezil ettin Seçil’

Takvimler Mart aynı gösterdiğinde Arda Turan, Erzan'a olan güvenini kaybettiğini belirterek aile güvencesi için yazılı evrak talep etti.

Arda Turan: Beni 1 aydır oyalıyorsun. Pazartesi günü oradaki paramı garanti altına alan yazılı evrak istiyorum. Önce bu konuyu Fatih hocayla konuşacağım. Sana bir gram güvenmiyorum. Bana Çorlu’dayım deyip Fatih hocadan imza alıyorsun. Ben hiç birini yemiyorum Ömrümde düşmediğim hale düşürdün beni. Beni rezil ettin. Bu aksam bu iş olmasın. Bakalım ne olacak benim uyuyamadığım yerde kimseyi uyutmayacağım.

Seçil Erzan: Olmuş işi bozma. Kayışı koparma. Ben senin tüm sözlerini yerine getireceğim getiremezsem ben kendimi öldüreceğim. Beni yakma.

Bilirkişi raporuyla yeni detayların gün yüzüne çıktığı dava 20 Kasım'da başlamış ve ilk duruşmada Erzan'ın tutukluluğuna devam kararı alınmıştı. Davanın devamı için 12 Ocak tarihi belirlenmişti. Ortaya çıkan yeni detayların soruşturmanın seyrini nasıl değiştireceği ise merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)