Erzan davasında şok İtiraf: Banka başından itibaren durumdan haberdar mıydı?

Türkiye, fon vaadiyle mağdur olan çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan davasında yeni bir gelişmeyle sarsıldı. Erzan'ın ifadesinde bankanın durumdan haberdar olduğunu iddia etmesi, DenizBank'ı tekrar geçmişteki benzer bir olayla anılmasına neden oldu.

GÜNDEM 05.12.2023, 10:48 Buse Önder
Erzan davasında şok İtiraf: Banka başından itibaren durumdan haberdar mıydı?

Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden ve fon vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı. Denizbank ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzan, ifadesinde iddialı bir şekilde, "Banka başından itibaren durumdan haberdardır. En azından haberdar olmalıydılar" diyerek bankayı suçladı. Ancak, Erzan'ın çalıştığı DenizBank, bankacılık sisteminde hiçbir işlem yapılmadığını, tüm para alışverişinin Erzan ile gerçekleştiğini özetleyerek kendini savunuyor.

Denizbank'ın İzinde: 14 Yıl önceki zimmet davası

Erzan’ın verdiği çarpıcı ifade geçmişteki benzer bir olayla bağlantı kurulmasına neden olurken, Fon dolandırıcılığı skandalının ortasında, DenizBank'ın İskenderun ve Antakya Şubeleri'nde 14 yıl önce yaşanan zimmet olayı da gündeme geldi. Yargıtay dosyasına giren olay, usulsüz işlemlere bankanın göz yumduğu iddiasını güçlendirdi. DenizBank'ın İskenderun ve Antakya Şubeleri'nde portföy yöneticileri Sakine Cihat ve Songül Çiğdem Berber'in 2009'da müşteri hesaplarındaki paraları zimmete geçirmesiyle ilgili dava, Seçil Erzan davasıyla birleşti. Geçmişte yaşanan bu davalarda her iki sanık da tıpkı Seçil Erzan gibi yaptıkları “türev” işlemlerinden bankanın haberdar olduğunu savunmuştu. Her iki isme de zimmet suçundan ceza verilmişti.

Seçil Erzan olayı ile birlikte Cihat ve Berber’in avukatı Avukat Akbay da Yargıtay’a sunduğu ek beyanında, müvekkillerinin, yargılanmalarına neden olan işlemleri banka yönetimi onayı olmadan yapamayacaklarını savundu.

Nur Erkasap: “Yüksek getirili bir fondan bahsedilmişti”

Erzan'ın mağdurlarından biri olan ve 500 bin dolarını dolandırıcıya kaptıran Nur Erkasap'ın ifadesi ortaya çıktı. Erkasap 1 Haziran’da verdiği ifadede, Erzan’ın kendisini, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş'in de içinde olduğu bir fon hakkında bilgiler verdiğini ve yaptığı vaatlerle kandırıldığını anlattı. Erkasap “Bu fonun 40-50 gün gibi kısa vadeleri bulunduğunu ve ana paranın yüzde 30 kâr getireceğini söylemişti. Bu fonun sadece özel müşterilere yönelik olduğunu söyleyip beni ikna etmişti” dedi.

Erzan'ın ifadesinde bankanın durumdan haberdar olması iddiası, davayı yeni bir boyuta taşıdı. Banka ise tüm para alışverişinin Erzan'la yapıldığını belirterek suçlamaları reddediyor.

Yorumlar (0)