Aliyev'den Fox News'e Türkiye ayarı!

Amerikan Fox News'in Türkiye karşıtı provokatif sorularına Aliyev'den tokat gibi yanıtlar geldi.

GÜNDEM 25.10.2020, 17:16
Aliyev'den Fox News'e Türkiye ayarı!

Ermenistan tezlerini savunmak için her gün Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a mikrofon tutan Batı medyası, akılları sıra köşeye sıkıştırmak için zaman zaman da Azerbaycan lideri İlham Aliyev'in kapısını çalıyor.

Son olarak Amerikan kanalı Fox News’e konuşan İlham Aliyev, özellikle Türkiye ile ilgili kışkırtıcı sorulara verdiği cevapla dünya gündemine oturdu.

Fox News muhabirinin, "Türkiye Karabağ bölgesinde problem yaratıyor" sözlerine sinirlenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'nin Azerbaycan'a politik destek sağladığını belirterek, "Türkiye Azerbaycan'ın kardeşi, dostu, müttefikidir. Bu kadar mükemmel bir dosta sahip olduğumuz için ayrıca hayli gururlu ve mutluyuz." şeklinde konuştu.

Bazı ülkelerin vazgeçmesine, Türkiye'nin lafı bile yetti!

Türkiye’nin sadece bölgede değil, dünyada da büyük bir politik güç olduğunun altını çizen İlham Aliyev, Fox News muhabirinin "Türkiye sizi savaşa zorluyor" sözlerine de tepki göstererek, "Hayır, asla! Böyle bir şey yok. Ayrıca bu iddianızı ispatlayacak tek bir deliliniz de yok." dedi.

Türkiye'nin Azerbaycan'a sadece politik destek verdiğini bir kez daha tekrarlayan Aliyev, "Zaten bu bile yeterli. Çünkü Türkiye, Azerbaycan’ın yanında olduğunu söylediğinde savaşa girmek isteyenler ya da kendileri için çıkar sağlamak isteyenler otomatik olarak bu fikirden vazgeçmek zorunda kalıyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)