12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının nedeni ortaya çıktı: Meğer…

Yozgat’ta 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yolcu otobüsü kazasının nedeni ortaya çıktı. Adli Tıp'ta yapılan otopsi sonucunda şoför Adem Tatlısu’nun kalp krizi geçirmesi nedeniyle kaza yaptığı belirlendi.

GÜNDEM 22.08.2023, 14:59 Şeyda Gül
12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının nedeni ortaya çıktı: Meğer…

Önceki gece Sivas-Yozgat kara yolunda Yozgat Şeker Fabrikası yakınlarında Kamil Koç Turizm'e ait, 63 yaşındaki Adem Tatlısu yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp karşı şeride geçti. Akabinde 30 metreden şarampole yuvarlanan otobüs kazasında, şoför Adem Tatlısu ile birlikte Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, çocuğu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal ile eşi Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybetti. Diğer 18 yolcu ise yaralanarak hastanede tedavi altına alındı.

Kalp krizi geçirmiş

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri sonrası, çeşitli kentlerde toprağa verilirken kazanın otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun otopsi raporu ortaya çıktı. Tatlısu'nun, otobüs hareket halindeyken kalp krizi geçirmesi nedeniyle feci kazanın meydana geldiği belirlendi.

Otobüsün kamerasında da baygınlık geçirdiği görüldü

Kaza yapan otobüsün içerisinde bulunan kamera kayıtlarında da şoför Tatlısu'nun aniden elini kalbine doğru götürdüğü ve sonra direksiyon başında baygınlık geçirdiğinin görüldü. Soruşturma dosyasına eklenen görüntülerin aile yakınlarına da izletildiği bilgisine ulaşıldı.

Tatlısu’nun cenazesi Sivas’ta defnedildi

3 çocuk babası olan otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun 2005 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden işçi kadrosundan emekli olduğu öğrenildi. Emekliliğinden itibaren kentteki firmalarda otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenilen Tatlısu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Çukurbelen köyüne getirildi. Burada öğle namazının ardından kılınan ve yakınları ile köylülerin katıldığı cenaze namazı sonrası Tatlısu son yolculuğuna uğurlandı.

Yorumlar (0)