Bilgin'den EYT ve geçici işçilere kadro sorularına yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve geçici işçilerin kadroya geçirilmesi hakkındaki düzenlemelerin ne zaman Meclis'e intikal ettirileceğini açıkladı. Detaylar haberde...

EMEK-SENDİKA 10.01.2023, 13:26 Hakan Öksüz
Bilgin'den EYT ve geçici işçilere kadro sorularına yanıt

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın merak ettiği soruya yanıt verdi. Konunun bu hafta Başkanlığına sunulmasının beklendiğini kaydeden Bilgin, "Teknik çalışmayı bitirdik. Konu artık Meclis grubunda. Gündeme getirilmesine siyaset karar verecek." dedi.

Geçici işçilerin kadroya geçirilmesi 

Geçici işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili düzenleme hakkında da konuşan Bakan Bilgin, "Bakanlığımızın gündeminde zaten şu an bu onu var. Geçici işçilerin kadroya geçirilmesi ile birlikte sektörlerde ihtiyaç duyulan kadrolu çalışan eksiği tamamlanacak. Ay sonuna kadar çalışmayı sonuçlandıracağız. 300 bin civarında geçici işçi var. Bu çalışanların sorunlarını çözeceğiz ancak henüz çalışma sona ermedi. Ocak ayı bitmeden konuyu Meclis'e taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)