Konutta fırsatçılığa geçit yok: Komisyon kuruluyor

Konut fiyatlarında yaşanan artışın yakın bir şekilde takip edildiğini kaydeden Murat Kurum ve Nureddin Nebati konuya ilişkin açıklama yaptı.

EKONOMİ 10.01.2023, 13:40
Konutta fırsatçılığa geçit yok: Komisyon kuruluyor

Bakanlar Murat Kurum ve Nureddin Nebati, konut fiyatlarında yaşanan artışın yakın takipte olduğunu ifade etti. Kurum, Yeni Evim kampanyasında sürecin şeffaf ve denetlenebilir olması için komisyon kurulacağını ifade ederken, Nureddin Nebati ise konutta fiyat ve rayiç bedel farkına müdahalenin geleceğini duyurdu.

Kurum: Komisyon kuruyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarında meydana gelen artışa ilişkin Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Buna izin vermeyeceğimizi ifade ettik. Yeni Evim Kampanyası'nı paylaşırken, ilk evini alacaklar için kriterleri duyurduk. Bununla beraber sürecin, denetlenebilir ve şeffaf işlemesi için komisyon kuracağımızı ifade ettik. Bahsettiğimiz komisyonu kuruyoruz." şeklinde konuştu.

Nebati: Konutta fiyat ve rayiç bedel farkına müdahale gelecek

Öte yandan dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Nebati, Yeni Evim projesinde konut fırsatçılarına karşı müdahale geleceğinin altını çizerek, "Fiyatlama kontrollerini gerçekleştirdik, radarımız var, risk analiz merkezimiz tüm verilere sahip ve yanlış yapan olursa da gereğini yaparız. Vergi Denetim Kurulu gerekli olan çalışmaları gerçekleştirir." dedi. Tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesi meselesinin Türkiye'nin kangren konularından bir tanesi olduğunu söyleyen Nebati, "Konut fiyatlarının artmış olması, rayiç bedelleriyle gerçek fiyatların arasındaki marj çok açıldı. Bu konuya ilişkin elimizde sağlam veriler bulunuyor. Alıcı da satıcı da alırken dikkat etsin. Bu kangrenin üstünden gelecek çok ciddi bir çalışmamız bulunuyor." dedi.

Yorumlar (0)