Yaşlı ve engelli aylıkları yatırıldı

Ekim ayına ait evde bakım hizmeti ödemeleri ile engelli ve yaşlı aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

EKONOMİ 06.10.2020, 11:40 07.10.2020, 13:32
Yaşlı ve engelli aylıkları yatırıldı

Yazılı açıklama yaparak 2020 yılı Ekim ayına ait evde bakım hizmeti ödemeleri ile engelli ve yaşlı aylıklarına dair bilgilendirmede bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekim ayına dair evde bakım hizmeti ödemeleri ile engelli ve yaşlı aylıklarının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığı bilgisini paylaştı.

Ekim 2020 döneminde yaşlı ve engelli aylıklarından yararlanan hak sahibi sayısının 1 milyon 400 bin olduğunu ifade eden Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, bu çerçevede toplam 998 milyon 4000 bin lira ödeme gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, evde bakım hizmeti ödemeleri kapsamında ise 531 bin engelli hak sahibinin ödemelerden faydalandığı, bu çerçevede yapılan toplam ödeme miktarının ise 821 milyon 400 bin lira olduğu bilgisini paylaştı.

Engelli ve yaşlı aylıklarına dair ödemelerin Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) vasıtasıyla gerçekleştirildiğini, istenmesi durumunda da söz konusu aylıkların ikametgâh adreslerine teslim edildiğini hatırlatan Zehra Zümrüt Selçuk, "Ödemeler tüm yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)