TBMM'de şimdilik yumuşama yok: "Parmak sallanacak insan değilim"

TBMM'de bugünkü görüşmeler esnasında sinirler gerildi. AK Partili vekile "Yerine otur, kime bağırıyorsun sen?" diyerek çıkışan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşime ara verdi. AK Partili vekilden, "Haddini bil!" çıkışı geldi. İşte tartışmadan detaylar...

GÜNDEM 16.05.2024, 16:17 17.05.2024, 12:49 Hakan Öksüz
TBMM'de şimdilik yumuşama yok: "Parmak sallanacak insan değilim"

Yerel seçimlerin ardından siyasette yumuşama dönemi başladı. Siyasi parti liderlerinin karşılıklı ziyaretleri ve açıklamaları, gerilimi düşürdü. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ise şimdilik yumuşama yok. 

Sırrı Süreyya Önder: "Kime bağırıyorsun sen?"

AK Parti milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugünkü genel görüşmeler esnasında sözünün kesildiğini belirterek itiraz etti. Çelebi'nin itirazları üzerine sinirlenen TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, "Yerine otur, kime bağırıyorsun sen?" diyerek çıkıştı.

AK Partili Çelebi: "Haddini bil"

Sırrı Süreyya Önder'in tepkisinin ardından sinirlenen AK Partili Mehmet Ali Çelebi, "Haddini bil, bağırma!" dedi. Tartışma üzerine Önder, birleşime 15 dakikalık ara verdi.

Önder: "Ben parmak sallanacak bir insan değilim"

Meclis'te oturumu yönettiği sırada Kobani davasında kendisiyle ilgili kararın çıkacağını hatırlatan Sırrı Süreyya Önder, "38 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyorum. Bu davadan adalet çıkar mı, çıkmaz mı buna cevap verebilecek bir vekil varsa ben de ikinc olayım. Bu vekil arkadaşın (Mehmet Ali Çelebi) bilmesi gereken bir şey var; ben parmak sallanacak bir insan değilim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)