Bahçeli: Ya çekilecekler ya da ezilecekler!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, işgalci Ermenistan'ın ya Dağlık Karabağ'dan çekileceğini ya da ezileceğini ifade etti. 

SİYASET 06.10.2020, 11:57
Bahçeli: Ya çekilecekler ya da ezilecekler!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 27 Eylül sabahı Azerbaycan yerleşim yerlerine saldıran ve sivillerin ölümüne yol açan Ermenistan hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilimin şu anda diyalog ve diploması ile çözüme kavuşturulması için yapılan çağrıların, "yenilgiyi kabul etme" anlamına geleceğini söyledi. 

"Askerî başarı onaylanmadan diyalog kurulamaz"

Bahçeli, Ermenistan'ın "saldırgan bir düşman" olduğuna dikkat çekerek, askerî başarının siyasi anlamda onaylanmaması halinde diyalog kurulmasının "taviz" olacağını ifade etti. 

"Azerbaycan bayrağı dikilmeli"

İşgalci Ermenistan'ın ya Dağlık Karabağ'dan çekileceğini ya da ezileceğini aktaran Bahçeli, Güney Kafkasya'da yaşanan krizin tek bir çözümü olduğuna dikkat çekti.

Bahçeli, Ermenilerin işgal altında tuttukları Türk topraklarından çekilmeleri gerektiğini kaydederek, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması ve söz konusu bölgeye Azerbaycan bayrağının dikilmesi gerektiğini belirtti.

"Minsk Grubu, krizi çözümsüzlüğe götürdü"

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun Dağlık Karabağ meselesini çözümsüzlüğe götürdüğünü aktaran Bahçeli, söz konusu oluşumun herhangi bir şekilde ilerleme kaydedemediğini söyledi.

"Soros uşağı..."

Bahçeli, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın "Soros uşağı" olduğuna ve kışkırtıldığına dikkat çekerek, dış güçlerin Ermenistan'ı cinayete sürüklediğini ifade etti.

"Masumların hedef alınması şerefsizlik"

Ermenistan'ın Gence'ye saldırı düzenlediğini hatırlatan Bahçeli, masum insanların hedef alınmasını "şerefsizlik" olarak nitelendirdi.

Bahçeli, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattına 60 kilometre mesafede bulunan Gence şehrine füze atıldığını ve aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin şehit edildiğini kaydetti.

"613 kişiyi öldüren canavarlar"

Ermenistan'ın bir hafta içerisinde yaklaşık 30 sivilin ölümüne neden olduğunu aktaran Bahçeli, "canavar" olarak nitelendirdiği Ermenilerin 28 sene önce Hocalı'da 613 kişiyi katlettiğini ifade etti.

Bahçeli, Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları kurtarmadan durmayacağına dikkat çekerek, Dağlık Karabağ'da bulunan Cebrail şehrinin kurtarılmasının gelecek günler için iyi bir işaret olduğunu söyledi.

"Terör örgütünün desteğini alıyorlar"

"Dağlık Karabağ, Azerbaycan'a geçmesi için dua edildiğini kaydeden Bahçeli, Ermenistan'ın terör örgütü PKK/YPG'nin desteğini alarak masum insanlara ölüm yağdırdığını belirtti. 

Bahçeli, bunun bedelinin Ermenistan'a mutlaka ödettirileceğini vurgulayarak, BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) "ateşkes" davetinin boşuna olduğunu ifade etti.

"Macron'dan şizofrenik yalanlar"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye, Suriye'den paralı asker getirdiğine" dair açıklamasını "şizofrenik bir yalan" olarak nitelendiren Bahçeli, Türk milletinin hiç kimseye ihtiyaç duymadığını aktardı. 

Bahçeli, Türkiye'nin Azerbaycan'a silah yardımı gönderdiğini ileri süren Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) de tepki göstererek, söz konusu partinin Ermenistan ile aynı iftiraları attığını ifade etti.

Yorumlar (0)