Türkiye'de ilk: İlaç ve aşı projelerinde üniversiteler ile ortak araştırma merkezi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "YÖK, ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabilecek." açıklamasında bulundu. Saraç, bu modein Türkiye için ilk defa uygulanacağını ifade etti. 

EĞİTİM 16.04.2020, 09:55 16.04.2020, 12:52
Türkiye'de ilk: İlaç ve aşı projelerinde üniversiteler ile ortak araştırma merkezi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Türk yükseköğretim sistemine "birlikte iş yapma" modelini kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. 

"İlaç, aşı, tohum gibi projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurulabilecek"

Bu noktada önemli bir adım atıldığını belirten Saraç, "YÖK, ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabilecek. Stratejik önem taşıyan bu projelerin desteklenmesi için alanında temayüz etmiş birden daha fazla üniversitenin güç, bilgi ve tecrübelerini birleştirebilecekleri ortak araştırma merkezleri kurulması öngörüldü. Bu model Türkiye için ilk defa uygulanacak." ifadelerini kullandı.

"Birden fazla üniversitemizin ekipmanlarını birlikte kullanabilecekleri bir modeli kazandırıyoruz"

Saraç, başta aşı, ilaç ve tohum olmak üzere akademide yapılması gerekenler ve atılması gereken adımlar olduğuna dikkat çekerek, "Her üniversitemiz aynı konularda ayrı ayrı çalışmakta, kamu kaynakları planlı ve hedef odaklı harcanamamakta, ortaya on binlerce bilimsel araştırma projesi çıkmakta fakat ülkemiz için bunların somut çıktıları az olmaktadır. Artık ulusal ölçekte belli bir konuda temayüz eden üniversitelerimizin birlikte iş yapacakları, birden fazla üniversitemizin insan kaynaklarını, laboratuvarlarını, ekipmanlarını birlikte kullanabilecekleri bir modeli Türkiye'ye kazandırıyoruz inşallah." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)