Okullarda ilk gün heyecanı: “Sizleri çok özledik, hoş geldiniz!” 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvimle birlikte kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullar bu sabah çalan zil ile yüz yüze eğitime başladı. Öğrencilerin gözünde heyecan, velilerin gözünde ise tereddüt vardı.  

EĞİTİM 06.09.2021, 10:55
Okullarda ilk gün heyecanı: “Sizleri çok özledik, hoş geldiniz!” 

Milli Eğitim Bakanı Özer’in 2021-2022 eğitim öğretim takvimini açıklamasının ardından bugün sabah çalınan zille birlikte eğitim dönemi başladı. Covid-19 salgınından önce olduğu gibi yüz yüze işlenecek derslerden önce okullarda kısa süreli açılış töreni düzenlendi. Okul müdürü ve öğretmenlerin konuşmalarının ardından İstiklal Marşı okundu, bayrak töreni yapıldı ve öğrenciler sınıflara alındı. 



Veliler okul bahçesine alınmadı 

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı taraftan daha önce belirlenen okul kurallarına uygun olarak okul giriş kapısından öğrenci ve okul çalışanları dışında kimse alınmadı. Çocuklarını kapıdan uğurlayan veliler, bahçe dışında buldukları yerlerden evlatlarını izlemekle yetindi.  



“Sizleri çok özledik” 

Türkiye’nin dört bir yanında açılan yaklaşık 58 bin okuldaki öğretmenler, toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciyi “Sizleri çok özledik” ve “Hoş geldiniz” gibi cümlelerle öğrencileri sınıflarında ağırlamaya başladı. Okul bahçesinde ve okul içerisinde öğrenciler ve çalışanların maske-mesafe ve dezenfektan kullanımı kurallarına riayet ettiği gözlemlendi.  



















 

Yorumlar (0)