Meteoroloji, okulun ilk haftası için hava raporunu yayınladı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre Marmara Bölgesi’nde kış erken gelirken güney kıyılarında yüksek sıcaklıklar hakim olacak. 

YAŞAM 05.09.2021, 17:39
Meteoroloji, okulun ilk haftası için hava raporunu yayınladı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6-10 Eylül haftasının hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre okulların ilk haftasında Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar akşam saatlerinde 15 dereceye kadar düşerken gündüz, sonbahar havası hakim olacak. Kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Batı Karadeniz sıcak havanın etkisi altındayken Orta ve Doğu Karadeniz kısımlarında ise sağanak yağışlı ve gök gürültülü hava hakim olacak.  



Ülkenin pek çok yerinde sıcak hava hakim 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece saatlerinde sıcaklıklar bir hayli düşerken gün içinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Bölgede sıcak havanın hakim olduğunu söylemek mümkün. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Tansiyon ve kalp hastalarının öğle saatlerinde dışarıya çıkmaması öneriliyor. Akdeniz Bölgesi’nde de sıcak hava hakim olacak. 



Ege Bölgesi ikiye ayrıldı 

Ege Bölgesi’nin güney kesimlerinde sıcak havanın etkisi sürerken kuzey kesimlerde sıcak fakat kuvvetli rüzgarlı hava hakim. İç Anadolu Bölgesi ise mevsim normallerinde parçalı bulutlu havaya sahip olmaya devam edecek. 





Yorumlar (0)