Bakan Tekin’den öğretmen ataması ile ilgili açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmen atamalarının takvimi ve atama yapılacak öğretmen sayısının henüz belirlenmediğini söyledi. Değerlendirmenin, Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte yapılacağını belirtti.

EĞİTİM 17.04.2024, 12:56 18.04.2024, 09:16 Melina Ay
Bakan Tekin’den öğretmen ataması ile ilgili açıklama geldi

Yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarının önemine vurgu yapan Bakan Tekin, atama sürecinin detaylarının titizlikle değerlendirildiğini ve en doğru kararın alınması için gerekli çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Öğretmen atamalarının, eğitim kalitesini artırmak ve eğitim sistemini güçlendirmek adına büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

“ABD ziyaretinden sonra netleşecek”

Milli Eğitim Bakanı, atama takvimi ve sayısının belirlenmesi için Hazine ve Maliye Bakanı ile yakın iş birliği içinde olacaklarını ve atamaların eğitim sistemine olumlu katkılar sağlaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Tekin, kaç öğretmen atanacağına ilişkin çalışmaların sürdüğünü, kesin sayının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD ziyareti sonrası yapılacak çalışmalarda netleşeceğini söyledi.

Öğretmen adaylarının ve eğitim camiasının bu süreçle ilgili güncel bilgilere ulaşabilmesi için gerekli açıklamaların zamanında yapılacağını ifade eden Bakan Tekin, atamaların adaletli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi için ellerinden gelen hassasiyeti göstereceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)