Sınıfta pozitif vaka çıkınca ne olacak? MEB açıkladı

MEB'in, 'Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Halinde Yapılması Gereken Uygulamalar' rehberi 81 il müdürlüğüne gönderildi.

EĞİTİM 05.09.2021, 20:24 05.09.2021, 20:38
Sınıfta pozitif vaka çıkınca ne olacak? MEB açıkladı

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), 81 ile, ‘Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Halinde Yapılması Gereken Uygulamalar’ rehberini gönderdi.

Öğrencinin pozitif çıkması durumunda

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in imzası ile iletilen rehberde, şunlar yer aldı:

"Öğrenciler takibe alınacak ve okula gitmeye devam edecek. Öğretmenler takibe alınacak ve eğitim vermeyi sürdürecek.

Pozitif vaka çıkan sınıfta görev yapan öğretmenler ve söz konusu sınıfın diğer öğrencileri, okul girişinde iki hafta boyunca günde en az iki kez semptom sorgulaması gerçekleştirilerek ateş ölçümleri yapılacak ve bunlar kayıt altına alınacak.

Bu sınıftaki öğrencilerin teneffüs saatinin diğer sınıflardan farklılaştırılması sağlanacak. Semptom veyahut yüksek ateş görülen kişi, sağlık kuruluşuna sevk edilecek.

Sağlık kuruluşunda yapılacak değerlendirmeye göre herhangi bir semptom göstermeyen öğretmen/öğrenci okula devam edecek, aksi halde ise vaka olarak görülecek.

Öğretmenin pozitif çıkması durumunda

Öğretmenin eğitim kurumu dışında riskli bir teması yoksa ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki bütün öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler evlerine gönderilerek iki hafta boyunca temaslı takibine alınacak.

Okulda bütün öğretmenler temaslı kabul edilecek ve maske takmak şartıyla okula devam edecek. Temaslı öğretmenlerin eğitim kurumunca iki hafta boyunca en az iki ders saati arayla günde iki defa semptom sorgulaması gerçekleştirilerek ateş ölçümleri yapılacak ve bunlar kayıt altına alınacak.

Semptom gösteren veyahut yüksek ateş görülen öğretmen hastaneye yönlendirilecek. Hastanenin değerlendirmesi doğrultusunda okula devam edecek veyahut vaka olarak görülecek.

Öğretmenin eğitim kurumu dışında riskli bir teması olduğu durumda

Diğer öğretmenler ve ilk vaka çıkan sınıfta bulunan öğrenciler temaslı olarak kabul edilecek, okul tarafından iki hafta boyunca en az iki ders saati arayla günde iki defa semptom sorgulaması gerçekleştirilerek ateş ölçümleri yapılacak ve bunlar kayıt altında tutulacak.

Semptom belirten veyahut yüksek ateş tespit edilen kişiler sağlık kuruluşuna sevk edilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesi doğrultusunda kişiler okula devam edecek veyahut vaka olarak kabul edilecek."



Yorumlar (0)