Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocukları okuldan uzak tutma lüksümüz kalmadı

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocuklara akranlarıyla beraber en iyi eğitimi vermekte, okulları açık tutmakta kararlıyız. Gereken her tedbiri alarak pazartesi günü çocuklarımızı okullarıyla buluşturuyoruz." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 03.09.2021, 13:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocukları okuldan uzak tutma lüksümüz kalmadı

2021 yılı Öğretmen Atama Töreni, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Öğretmen sayısı 1 milyon 137 bini bulacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ataması yapılacak olan 20 bin öğretmeni tebrik edip, görev yerlerinde başarılar diledi. Öte yandan yapılacak bu atamalarla birlikte Türkiye’de öğretmen sayısının 1 milyon 137 bini bulacağını ifade etti.

2002 yılında öğretmen sayısının yaklaşık olarak 500 bin olduğunu ve 2021 yılına gelindiğinde 1 milyon 200 bine yaklaştığını ifade eden Erdoğan, "Okullarımızda şu anda görev alan öğretmenlerimizin 700 binini görevim süremizde atayarak öğretmen ihtiyacımızı hemen karşıladık. Öte yandan inşa ettiğimiz okullar ve dersliklerle birlikte sınıflarımızın, okullarımızın öğrenci mevcutlarını azalttık. Geçmiş dönemde 30 civarındaki ortalama sayısıyla OECD ülkelerinin çok üstünde olan sınıf mevcutlarımız, şu an 22 ile OECD civarındadır." açıklamasını yaptı.

“Avrupa’da en az stres yaşayan öğretmenler Türkiye’de”

Türkiye'de ortalama sınıf mevcutlarının Fransa, Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ilkokullardan daha düşük, ABD ve Almanya ile neredeyse aynı seviyede olduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

"Aynı şekilde öğretmen başına düşen öğrenci rakamlarında da gerçekleştirdiğimiz atamalarla; ilkokul seviyesinde öğretmen başına 15, ortaokul ve liselerde 13 öğrenci düşen OECD ortalamalarına ulaştık ve hatta bu ortalamayı geçtik. Ülkemizde bugün, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokul seviyesinde 17, ortaokul seviyesinde 16, liselerde ise 12 civarındadır. İktidara gelirken ülkemizi eğitim, güvenlik, adalet ve sağlık temelleri üzerinde yükseltme sözünü milletimize vermiştik. Eğitimi önceliklerimizin en başına almıştık. Çağın gerektirdiği her çeşit beceri ve bilgiyle yetişmiş ve donatılmış insan gücümüzü demokrasimizin, toplumumuzun ve ekonomimizin lokomotifi olarak görüyoruz. Eğitim için ayrılan bütçeyi bütün kurumlarımız arasında ilk sıraya çıkararak bu tavrı hayata geçirdik. Bu meselenin asli unsuru öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi iyileştirmeler yaptık. Son 20 senede Avrupa'da, öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. Avrupa Birliğinin raporuna göre Avrupa'da, öğretmenlerin zorunlu ders saati en düşük ülke Türkiye'dir. OECD verilerinde, Avrupa'da görev alan öğretmenlerin yaklaşık yarısı görevlerinde stres yaşadıklarını ifade ederken bu oran Türkiye'de yüzde 20'lerde seyretmektedir.”

Türkiye'deki öğretmenlerin, bütün Avrupa ülkeleri içinde en az stres yaşayanlar arasında bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullardaki teknolojik ve fiziki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

"Çocukları okullarından uzak bırakma lüksümüz kalmadı"

"Bu süreçten sonra odaklanmamız gereken temel nokta eğitimin kalitesini artırmaktır." açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sebeple başta müfredat olmak üzere eğitimin içeriğini geliştirmemiz lazım. Akranlarıyla beraber çocuklara en iyi eğitimi vermekte, okullarımızı açık tutma konusunda kararlıyız. Gereken bütün tedbiri alarak pazartesi günü çocuklarımızı okullarıyla buluşturuyoruz. Pandemi süreci sürüyor fakat artık okullarından çocuklarımızı uzak bırakma lüksümüz kalmadı. İnşallah bütün okullarımızı tam zamanlı bir şekilde açık tutarak öğretim yılını tamamlayacağız."

Yorumlar (0)