Öğrenci olarak başladı, Bakan olarak bitti!

"Nasıl başladı ve nasıl bitti?" paylaşımlarına katkı sağlayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul fotoğrafını ve bugünü paylaştı.

EĞİTİM 25.10.2020, 11:44
Öğrenci olarak başladı, Bakan olarak bitti!

Çocukken öğrenci olduğu Emirler köyünde bulunan ilkokulda çekilmiş çocukluk fotoğrafını paylaşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medyada başlatılan "Nasıl başladı ve nasıl bitti?" paylaşımlarına iki fotoğrafla katıldı. 

Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Emirler köyünde bulunan ilkokulda bir zamanlar öğrenciyken çekilen fotoğrafı ile, seneler sonra "Millî Eğitim Bakanı" olarak eski okuluna gerçekleştirdiği ziyaretin fotoğraflarını kullandı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, paylaşımında "makam" yerine "meslek" vurgusu yapması dikkat çekti.

"Nasıl başladı ve nasıl bitti?" 

"Nasıl başladı ve nasıl bitti" paylaşımlarına kendisinin de iki fotoğrafla katılmak istediğini belirten Bakan Ziya Selçuk, Millî Eğitim Bakanı olarak fotoğraf çekildiği yerin, ilkokul öğrencisiyken okuduğu Emirler köyündeki okul olduğunu belirterek, çok şeyin değiştiğini fakat duvarların bugün hâlen minik kuzuların seslerini duyduğunu ifade etti.

O zamanlar bu okulun öğrencisi olduğunu ancak yıllar sonra eski okuluna "öğretmen" olarak geldiğini kaydeden Millî Eğitim Bakanı Selçuk, en çok merak ettiği soruyu kendi kendine sordu: Acaba bu minik çocuklar, gelecekte bu eski okullarına yeniden kimler olarak dönecekler?

Ziya Selçuk'un eski okuluna "bakan olarak döndüğü" gerçeği yerine "öğretmen olarak döndüğü" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Yorumlar (0)