Bakan Selçuk, "Bu artık rica değil" diyerek uyardı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda maske takılmaması için kendileriyle iletişime geçen vatandaşların bulunduğunu belirterek, "Bu artık rica değil." ifadesini kullandı. 

EĞİTİM 22.10.2020, 15:50
Bakan Selçuk, "Bu artık rica değil" diyerek uyardı!

Okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ediliyor. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda maske takılması konusunda sorun çıkaranlara ilişkin uyarıda bulundu.

Bakan Selçuk, okullarda maske takılmaması için kendileriyle iletişime geçen vatandaşların bulunduğunu belirterek, buna inanmakta güçlük çektiğini ifade etti.

Selçuk, "Bu artık rica değil." ifadesini kullanarak, maske konusundaki tavrını net bir şekilde ortaya koydu. 

Çocukların istikbali için herkesin yardım etmesi gerektiğini aktaran Selçuk, 5'inci ve 9'uncu sınıf düzeylerinin yüz yüze eğitime geçmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Selçuk, 5'inci ve 9'uncu sınıf düzeylerinin pedagojik bakımdan önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu sınıf düzeylerinde olan öğrencilerin belirli bir öğretim kademesinden diğerine geçtiğine dikkat çeken Selçuk, bu öğrencilerin yeni öğretmenlerle karşılaştıklarını ve yepyeni bir müfredat ile tanıştıklarını ifade etti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrine göre sınıfların aşamalı olarak açıldığına dikkat çeken Selçuk, bunun ciddi bir kontrol içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi. 

Selçuk, diğer ülkelerdeki gibi tüm öğrencilerin her gün okula gitmesini değil, araştırmacılarının sunduğu veriler doğrultusunda okulların kademeli bir şekilde açılmasını tercih ettiklerini kaydetti. 

Okula giden öğrenciler ve aileleri arasında vakaların artmadığını belirten Selçuk, okulların diğer yerlere göre daha kontrollü olduğunu söyledi. Selçuk, yaklaşık yüzde 80 oranında öğrencinin okula gittiğine dikkat çekerek, bu rakamın beklentilerinin üstünde olduğunu ifade etti.

Selçuk, bütün kademelerde yüzde 70'ten fazla öğrencinin okula gittiğini belirterek, bazı kademelerde katılımın yüzde 90'lara ulaştığını, bazılarında ise yüzde 75 seviyesinde olduğunu, yani genel anlamda yüzde 80 oranında bir katılımın söz konusu olduğunu kaydetti. 

5'inci ve 9'uncu sınıf düzeyleri için yarın tebliğ yayınlanacağını aktaran Selçuk, hangi sınıf düzeyinde hangi derslerin ne kadar verileceğine ilişkin detaylı bilgilerin vatandaşlara sunulacağını söyledi.

Yorumlar (0)