Bakan Selçuk ilk derse katıldı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin ilk gününde 1'inci sınıfları yalnız bırakmadı.

EĞİTİM 21.09.2020, 14:09 22.09.2020, 16:38
Bakan Selçuk ilk derse katıldı

Sıkça eğitimde en önemli sınıfın 1'inci sınıflar olduğunu, öğrencinin okul, öğretmen ve eğitim hayatı ile sağlıklı bir tanışma ve kaynaşmanın yapılması gerektiğini vurgulayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, anasınıfı ve 1'inci sınıflarda başlayan yüz yüze eğitimin ilk gününde bazı okulları ziyaret ederek öğrencilerin, velilerin ve öğrencileri özleyen öğretmenlerin heyecanlarına ortak oldu.

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ayrıca Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, sabahın erken saatlerinde farklı illerde bulunan okullara ve bazı köy okullarına telefonla bağlandığı da belirtildi.

Ankara'da bulunan bazı okulları ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, velilerle ve öğretmenlerle görüştü, velilerin kaygılarını dinleyip öğretmenlerle istişare etti.

Hâlâ bazı velilerin, çocuklarının okuma-yazma konusunda sıkıntı yaşamasından tedirgin olduğunu gören Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her çocuğun er ya da geç okuma-yazmayı öğreneceğini, uzaktan ya da yüz yüze eğitimle ya da her iki yöntemi bir arada kullanarak mutlaka normal eğitim düzeyinde çalışmaların süreceğini ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha sonra, uyum etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin temassız oyun ve etkinliklerine katıldı.

Yorumlar (0)