Bakan Selçuk duyurdu: Tablet dağıtıyoruz!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 500 bin öğrenciye tablet verileceğini belirterek, dağıtımın bugün itibarıyla başladığını duyurdu.

EĞİTİM 12.10.2020, 13:16
Bakan Selçuk duyurdu: Tablet dağıtıyoruz!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında eğitim alanında yeni düzenlemelere gidildi.

İlkokul 1,2,3 ve 4'üncü sınıflar ile 8'inci ve 12'nci sınıflar haftada iki gün olmak üzere yüz yüze eğitime başladı. Okullarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sıkı önlemler alındı. Öğrencilerin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarına dikkat edildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık tarafından ilk olarak 500 bin öğrenciye tablet verileceğini ve dağıtımın bugün itibarıyla başladığını bildirdi. 

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında haftada 2 gün yüz yüze eğitim ve 3 gün uzaktan eğitim görecek olan öğrencilere başarı dileklerini iletti. 

Selçuk, uzaktan eğitim sırasında EBA'nın (Eğitim Bilişim Ağı) tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede bir uygulama olduğuna dikkat çekti. 

Öğrenciler için ana mecranın EBA TV olduğunu aktaran Selçuk, öğrencilerin tüm gereksinimlerini televizyondan kolay bir şekilde giderebileceğini ifade etti.

Selçuk, derslerin kaçırılması halinde tekrarlarının izlenebileceğini söyledi.

Tablet dağıtımının da bu hafta itibarıyla başladığını kaydeden Selçuk, dağıtımın parça parça devam edeceğini bildirdi. 

Yorumlar (1)
Erkan 4 yıl önce
Arkadaşlar ben cimerntsrafından meb yazdım taplet için aldığım cevap,şöyle 1 şart fakir olmak 2 şart öğrencinin okula giden başka kardeşleri olması,3cocugun zeki ve botansiyeli yüksek olması vaybe kaçırdık benim tek okula giden çocuğum var lise1 giden dersleri orta gelirim desen yok ama benim anladığım kadarla potansiyel li çocuklara verilecek yani başarılı puanı yüksek öğrencilere helal olsun milli eğitim bakanına O zaman reklamlarda taplet verilen kisılere göstermelik veriyor lar