Selçuk'tan 1'inci sınıf velilerine mesaj!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim yöntemiyle öğrencilerin okuma yazmayı öğrenemeyeceğini söyleyen velilere mesaj verdi.

EĞİTİM 19.09.2020, 11:47
Selçuk'tan 1'inci sınıf velilerine mesaj!

Uzaktan eğitim ile ilgili en kaygılı veliler, çocukları 1'inci sınıfa başlayacak olanlar. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından bu konuda kaygı duyan velilere seslenerek, uzaktan eğitim sürecinde 1'inci sınıfa gidecek çocuklarının okuma yazmayı öğrenemeyeceğini ya da yüz yüze eğitime göre çok zorlanacağını düşünen velilerin rahat olmasını istedi.

Uzaktan eğitimle de okuma yazmanın güzel ve kolay öğrenileceğini, öyle ki velilerin bile buna şaşıracağını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bazı çocukların kimse alfabeyi göstermemesine rağmen durup dururken kendiliğinden okumaya başlamasını örnek gösterdi.

Uzaktan eğitim ile okuma yazmanın belki biraz zaman alabileceğini ancak tüm 1'inci sınıfların tıpkı yüz yüze eğitimde olduğu okuma ve yazmayı öğreneceklerini vurgulayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların yüz yüze eğitime açılması konusunda 1'inci sınıflara öncelik verilmesinin okuma yazma kaygısından değil, çocukların öğretmen ve okul arasında duygusal ve sosyal bağ kurabilmek olduğunu dile getirdi.

Çocukların yanında, uzaktan eğitim yöntemiyle okuma yazmayı nasıl öğreneceklerini konuşmanın olumsuz etki yaratacağını ve çocukların baskı altında kalacağını hatırlatan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimde okuma yazma becerisi geciken çocuklarda da buna aynı baskının neden olduğunu bildirdi.

Çocukların okuma yazma konusunda arkadaşlarıyla kıyaslanmasının çocukları daha da yoracağını, yavaşlatacağını ve bu tür kıyaslamaların okuma yazma sürecini uzatacağını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kiminin uzaktan eğitim ile kiminin yüz yüze eğitim ile, kiminin er kiminin geç, kiminin akıcı kiminin takılarak da olsa öğreneceklerini sözlerine ekledi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk paylaşımında, hayatında ilk kez yazdığı A harfini ters yazdığını görselle göstererek, ilk yazdığı A harfinin böyle bir şey olduğunu ifade etti.

Yorumlar (5)
Elmas 4 yıl önce
Haluk abi Bizede gonderebilirmisiniz
Büşra Nur 4 yıl önce
Gerçekten ihtiyacımız var
Melek seringen 4 yıl önce
Benimde iki çocuğum var Haluk abi kızım 6sınıf oğlum 3sınıfa gidiyor derse giremiyoruz bizde istiyoruz tablet
Sermin alaf bende oglum için istiyorum 4 yıl önce
Bende oğlum için istiyorum mumkunsegondere bilirmisiniz