Burs ve kredi başvuru sonuçları belli oldu!

2020-2021 eğitim-öğretim yılına ait yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçları belli oldu. 

EĞİTİM 07.12.2020, 10:40 07.12.2020, 17:49
Burs ve kredi başvuru sonuçları belli oldu!

Yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçlarına ilişkin beklenen açıklama geldi. Söz konusu açıklamayı Twitter hesabı üzerinden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı.

Bakan Kasapoğlu, yaptığı paylaşımda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılına ait yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçlarının belli olduğunu bildirdi. 

Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün olanaklar ile gençlerin yanında olunduğunu ifade etti.

Gençlere yol arkadaşı olunmasından dolayı gurur duyulduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, gençlere yönelik inancın tam olduğunu belirtti. 

KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü), Türkiye'de yükseköğrenim öğrencilerine maddi bakımdan destek vermek için tahsis edilen burs ve kredi başvurularının sonuçlarını duyurdu. 

Burs ve kredi desteği alabilmek için müracaat eden kişiler, KYK'nın (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) internet sitesi aracılığıyla sonuçlara erişebilecek. Öğrencilerin sonuçları öğrenebilecekleri adres "sonuc.gsb.gov.tr" olarak ifade edildi. 

Lisans öğrencilerine 2020 senesinde her ay 550 TL verildi. Yüksek lisans öğrencilerine her ay 1.100 TL verilirken, doktora öğrencilerine ise her ay 1.650 TL ödendi. 2021 senesinde öğrencilere verilecek burs ve kredi miktarları ise Ocak ayında duyurulacak. 

Burs ve kredi müracaatları esnasında öğrenciler tarafından başarı durumlarına, sosyal ve ekonomik durumlarına dair bilgiler iletiliyor. 12 kamu kurum ve kuruluşu vasıtasıyla söz konusu bilgiler değerlendiriliyor. 

Yapılan işlemlerin ardından durumu yönetmeliğe uygun bulunan kişilere burs veya kredi ödemesi yapılıyor.

Yorumlar (0)