29 kişi hayatını kaybetmişti! Eski Belediye Başkanı hakkında soruşturma

İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangın sonucu 29 kişinin ölümüyle ilgili olarak 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu kişilerin sorumluluğu araştırılacak.

GÜNDEM 16.05.2024, 16:10 Buse Önder
29 kişi hayatını kaybetmişti! Eski Belediye Başkanı hakkında soruşturma

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir gece kulübünde 2 Nisan tarihinde çıkan yangında 2'si yabancı uyruklu 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Bunlar arasında, o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları da bulunuyordu.

13 kişi hakkında soruşturma

İstanbul Valiliği, eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Koray Bayraktaroğlu, Ahmet Mithat Şermet, Yasemin Saral, Ali Rıza Yılmaz ve diğer 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.

Ancak o dönem belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü olan Cemal Aksoy'un 2017 yılında vefat ettiği için, toplamda 13 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

‘Gerekli tetkikler yapılmadı’ iddiası

Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın yaşandığı gece kulübüne 2006 yılında işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildiği ancak yangın riski açısından gerekli tetkiklerin yapılmadığı belirtildi. Ayrıca, 2011 yılında ruhsatın yenilenmesine rağmen işyerinin yangın bakımından incelenmediği ortaya çıktı.

Denetlenmediğine dair yazılı belge yok

İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre, iş yerinin ruhsat dosyasının incelenmesinde, Beşiktaş Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından iş yerinin denetlenmediğine dair yazılı bir belgeye rastlanmadı.

Binaların yangından korunması hakkında yönetmeliklere aykırı olarak düzenlenen raporlar ve ruhsatlar nedeniyle 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı soruşturma altında

Kararda, soruşturma izni verilen kişiler arasında eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra Beşiktaş Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürleri ile diğer kamu görevlilerinin olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)