29 kişinin can verdiği yangın: Facianın tek tanığı anlattı

İstanbul'un gözde eğlence mekanlarından biri olan ve son dönemde tadilatta olan gece kulübünde çıkan yangın, 29 canın kaybıyla sonuçlandı. Olayın ardından soruşturma derinleştirilirken, hayatta kalan tek kişi ve görgü tanığının ifadeleri kan dondurdu.

GÜNDEM 04.04.2024, 17:30 04.04.2024, 17:33 Buse Önder
29 kişinin can verdiği yangın: Facianın tek tanığı anlattı

İstanbul'da bulunan "Masquerade" adlı gece kulübünde meydana gelen ve 29 kişinin ölümüne yol açan yangınla ilgili olarak, içeride çalışan bir marangoz işçisinin ifadesi gün yüzüne çıktı. İşçi, yangın çıktığında alevlere yangın tüpüyle müdahale ettiğini belirtirken, bir süre sonra içerideki insanların kaçmayı bıraktığını ifade etti.

Marangoz işçisi Ercan E.'nin ifadesine göre, olayın başlangıcı 20 Mart'ta mekanda başlayan tadilat çalışmalarıydı. Ercan E., 15 yıllık deneyimiyle şirket sahibi Ramazan Alpan'a bağlı olarak çalışıyordu. Ancak gece kulübünün tadilatı sırasında bir anda, yanında kaynak işi yapan kişinin çalıştığı yerden alevler yükselmeye başladı. Ercan E.'nin söylediğine göre, panikle bağrışmalar yükselirken kendisi yangına anında müdahale etmek için yangın tüpüyle alevlerin üzerine gitmeye karar verdi.

İkinci yangın tüpü çalışmadı

Yangın tüpünü kullanmak için elinde bekleyen 17 yaşındaki Efe Demir'in yangından zarar görmemesi için tüpü elinden alan Ercan E., alevlerin üzerine sıkarak yangını kontrol altına almaya çalıştı. Ancak tüp bittikten sonra, kendisine tanımadığı birisinin verdiği ikinci yangın tüpü çalışmadı.

Bu noktada yangının kontrol edilemez boyuta ulaştığını anlayan Ercan E., çaresizlik içinde DJ kabininin arkasında yoğunlaşan dumanı fark etti. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte kaos ortamı oluştu ve içerideki insanlar çıkmak için birbirleriyle yarışmaya başladı.

Çıktıktan sonra itfaiye ekiplerine yardım etti

Ercan E., kendi güvenliğini sağladıktan sonra, içeride mahsur kalan işçilerin yerlerini itfaiyeye bildirdi ve onlarla birlikte içeri girmek için çaba harcadı. Ancak dumanın ve alevlerin etkisiyle içeride kalanların kurtarılması imkansız hale geldi. Ercan E., sonunda dışarı çıkarak itfaiyeye yardım etti ve hastaneye kaldırıldı.

Ercan E., olay yerinde hayatını kaybeden 29 kişi için herhangi bir kurtarma umudu kalmadığını ifade ederek yaşadığı anları anlattı.

Soruşturma devam ediyor

Olayın ardından, yangının çıkış nedeni ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak detaylı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, gece kulübünün tadilat sürecindeki güvenlik eksikliklerini inceleyerek, benzer trajedilerin önüne geçmek için gerekli adımları atmaya kararlı olduklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın alt katlarında yer alan bir eğlence merkezinde gerçekleşen tadilat kaynaklı yangın faciasında, 29 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43), mobilyacı E.E. (40) ve iş yeri ortağı F.D. dahil olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerden biri serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)