29 kişiye mezar olan binanın yöneticisi konuştu: Daha önce şikayetçi olduk...

29 kişinin yaşamını yitirdiği 'Masquerade' isimli gece kulübünün bulunduğu binanın yöneticisi Şule Şakat, daha önce şikayette bulunduklarını belirterek “15 gün önce belediyeye başvuru yapmıştık. Karot almalarını istedik ama mal sahibi izin vermediği için onu bile yapamadık” dedi.

GÜNDEM 03.04.2024, 14:55 03.04.2024, 14:56 Şeyda Gül
29 kişiye mezar olan binanın yöneticisi konuştu: Daha önce şikayetçi olduk...

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta dün 16 katlı binanın -1 katındaki 'Masquerade' adlı gece kulübünde meydana gelen yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan apartman yöneticisi Şule Şakat, daha önce bina içerisinde gece kulübü bulunması nedeniyle şikayetçi olduklarını ifade etti. İçeride oksijen tüpünün patlamasıyla çıkan bir yangın olduğunu dile getiren Şakat, “Ses nedeniyle izole edilmiş bir yerdi, herhalde bir patlama olması lazım, onun sonucunda oldu. Çıkışa çok yakın olması içeridekilerin de dumandan boğulduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

O alan sinema salonu olarak gözüküyor

Yoğun bir duman altında kaldıklarını kaydeden Şakat, bina sakinlerinin yapıldığı günden beri istemediğini ve şikayette bulunduklarını anlattı. Eskiden ilk açıldığında televizyon stüdyosu olarak kullanıldığını ve o zaman bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Şakat, “Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Üst pasajın olduğu yer fuaye, giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış, ruhsatı öyle alınmış” şeklinde konuştu.

‘Herkes gelsin, ortalığı toparlar iftar yaparız’ demişler

Mekan sahibi ile daha önce görüştüğünü belirten Şakat, işçilerin de iftar için toplandıklarını belirtti. Ses ve güvenlik açısından görüştüklerini anlatan Şakat, tadilat süresinde en başından beri sesin fazla olması sebebiyle binada gece kulübü istemediklerini kaydetti. Aynı yerden girip çıktıklarının bilgisini veren Şakat, herkesin dün iftar için davet edildiğini öğrendiklerini söyledi. “Tadilat vardı, ‘herkes gelsin ortalığı toparlar iftar yaparız’ demişler” diyen Şakat, 15 gün önce belediyeye başvuru yaptıklarını vurguladı. Şakat, “Karot almalarını istedik ama mal sahibi izin vermediği için onu bile yapamadık” dedi.

Yorumlar (0)