TFF, olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçının cezalarını açıkladı!

TFF olaylı Trabzon maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili PFDK cezalarını resmen duyurdu.

SPOR 03.04.2024, 15:05 Buse Önder
TFF, olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçının cezalarını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in heyecan dolu mücadelelerinden biri olan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) cezalarını resmen duyurdu.

PFDK'nın kararıyla Trabzonspor'a, maçlarına 6 müsabaka boyunca seyircisiz oynama cezası verildi. Ayrıca Trabzonspor'un oyuncusu Egemen Korkmaz, 1 maçlık men cezasıyla cezalandırıldı. Fenerbahçe cephesinde ise Oosterwolde adlı oyuncu 1 maçlık men cezası aldı. Aynı şekilde, Fenerbahçe'nin oyuncusu İrfan Can Eğribayat da 1 maçlık men cezasıyla cezalandırıldı.

Ancak, maçta adı olaylarla anılan Bright Osayi-Samuel'e herhangi bir ceza verilmedi.

Ne olmuştu?

Türkiye Süper Lig'in önemli karşılaşmalarından biri olan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç, 30. haftada oynanmıştı. Ancak, maçın ardından yaşanan olaylar ise spor gündemine bomba gibi düşmüştü.

Maç sırasında tribünlerde yaşanan gerginlik bitiş düdüğü ile birlikte sahaya inmiş, taraftarlar ve futbolcular birbirine girmişti. Özellikle maçın ikinci yarısında gerilimin tırmandığı ve tribünlerdeki bazı taraftarların saha içine yabancı cisimler atarak oyunun durmasına neden olmuştu.

Olayla ilgili gözaltına alınan 13 kişiden 5'i hakkında tutuklama kararı verildiği bildirilmiş diğer 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Yaşanan olayların ardından Fenerbahçe Kulüp yönetimi ise maçtaki olumsuz gelişmelerin ardından ligden çekilme kararı üzerinde değerlendirme yapmaya başlamış ancak daha sonrasında bu kararından vazgeçmişti.  

Yorumlar (0)