Trump hakkındaki dava dosyası açıklandı: 49 sayfa, 37 suçlama!

Geçen yıl Donald Trump'ın Florida'daki evinde bulunan gizli belgeler hakkındaki dava dosyası kamuyla paylaşıldı. 49 sayfadan oluşan dava dosyasında Eski ABD Başkanı Trump'a 37 suçlama yöneltiliyor. Hakkındaki suçlamalara yanıt veren Trump, "Biden'a neden kimse bakmıyor?" dedi.

DÜNYA 09.06.2023, 23:43 10.06.2023, 01:06 Hakan Öksüz
Trump hakkındaki dava dosyası açıklandı: 49 sayfa, 37 suçlama!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evinde 8 Ağustos 2022 tarihinde yapılan aramada bulunan gizli belgeler, uluslararası kamuoyunda şok etkisi yarattı. FBI'ın evinde yaptığı aramayı ve hakkında açılan soruşturmaları "siyasi" olarak niteleyen Trump, "Belgelere bağımsız bir hakim baksın." dedi. Eski başsavcı Jack Smith, Trump'ın evinde bulunan "gizli belgeler" ile ilgili soruşturmaya özel yetkili uzman olarak atandı.

Dava dosyası, 49 sayfadan oluşuyor

Trump'ın Florida'daki evine bulunan belgelere ilişkin dava dosyasının kamuya açıklandığı kaydedildi. Florida Bölge Mahkemesi, 49 sayfadan oluşan dava dosyasını paylaştı. Trump'a karşı "ulusal savunma bilgilerini saklamak" ve "Pentagon'un askeri operasyonuyla ilgili saldırı planını paylaşmak" gibi suçlamalar yöneltiliyor. 

Belgeler evin farklı yerlerinde bulundu

Trump'a 37 suçlamanın yöneltildiği iddianamede, Florida'daki evde yapılan aramaya dair ayrıntılara da yer verildi. Belgelerde "hassas nükleer bilgilerin" bulunduğu kaydedildi. Söz konusu gizli bilgilerin banyo, depo, ofis, balo salonu ile yatak odası gibi farklı yerlerde bulunduğu ifade edildi. 

Trump: "Biden'a neden kimse bakmıyor?"

Truth Social isimli sosyal medya platformundan kendisine yapılan suçlamalara yanıt veren Trump, "Biden'a neden hiç bakılmıyor? Kutularını, Boston'daki avukatının evine ve Chinatown'a taşıyan o değil mi? Saklayacak hiçbir şeyim yok. Beyaz Saray'dan giderken yanıma aldığım kişisel kayıtlara bakmamam gerektiği bana söylenmedi. Biden, yıllarca elindeki kayıtları güvensiz şekilde sakladı. Cumhurbaşkanlığı Kayıtları Yasası diye bir şey var. Yani tüm bunlara iznim vardı." dedi.

Yorumlar (0)