Jüri kararını açıkladı: Trump suçlu bulundu

Manhattan Federal Mahkemesi'nde jüri, 'E. Jean Carroll' isimli kadın tarafından hakaret ve tecavüzle suçlandığı davada, eski ABD Başkanı Trump'ın cinsel tacizden 'sorumlu' olduğu yönünde karara vardı.

DÜNYA 10.05.2023, 00:07
Jüri kararını açıkladı: Trump suçlu bulundu

Manhattan Federal Mahkemesi'nde, yedi gün süren duruşmaların akabinde üçü kadın dokuz kişilik jüri heyeti, bugün Carroll'ın lehine neticeye vardı.

Yaklaşık olarak 2,5 saat süren bir müzakerenin ardından jüri, Carroll’un açtığı davada Donald Trump'ı 'hakaret', 'darp' ve 'cinsel istismar' suçlarından sorumlu buldu.

Kararda, Donald Trump'ın Carroll'a tecavüz ettiği iddiası ise kabul edilmedi.

Jüri, Donald Trump’ın, Carroll’a darp ve cinsel tacizden dolayı 2 milyon, karalamadan dolayı 3 milyon dolar olmak kaydıyla toplamda 5 milyon dolar (yaklaşık olarak 100 milyon lira) zarar tazminatı ödemesi gerektiğini kaydetti.



Trump: Utanç verici bir karar

Kararın duyurulmasından dakikalar sonra Trump, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Bu kadının kim olduğu hususunda herhangi bir fikrim yok. Bu utanç verici bir karardır, bütün zamanların en büyük cadı avının devam ettiğinin göstergesidir." ifadelerine yer verdi.

Magazin dergisi yazarı Carroll, Donald Trump'ın 1996 senesinde New York'taki Bergdorf Goodman isimli mağazanın giyinme odasında kendisine yönelik olarak cinsel tacizde bulunarak tecavüz ettiğini 2019 senesinde kamuoyuna açıklamıştı.

Donald Trump ise "O kadın hiç benim tipim değil." demiş ve iddiaları kabul etmemişti.

Yorumlar (0)