Rusya: Tahıl anlaşması fiilen son buldu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın fiilen sona erdiğini duyurdu. Peskov, "İlgili şartlar uygulanınca tahıl anlaşmasına derhal döneceğiz." dedi.

DÜNYA 17.07.2023, 13:35 Hakan Öksüz
Rusya: Tahıl anlaşması fiilen son buldu

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi. Anlaşmanın süresinin bugün itibarıyla dolduğunu kaydeden Peskov, "Anlaşmanın Rusya ile ilgili bölümüne uyulmadı. Dolayısıyla anlaşma fiilen sona erdi. Öne sürdüğümüz şartların uygulanması halinde tahıl anlaşmasına derhal döneceğiz." dedi.

Daha önce de açıklamıştık

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durdurulması ile Ukrayna'nın Kırım Köprüsü'ne yaptığı saldırı arasında ilişki olmadığına işaret eden Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce de anlaşanın hangi şartlarda devam ettirileceğine dair konuşmuştu. Rusya ile ilgili kısımlarının uygulanmaması durumunda anlaşmadan çıkacağımızı açıklamıştık." ifadelerini kullandı.

Zaharova: "Üç tarafa da bildirdik"

Ria haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, "Anlaşmanın uzatılması hakkında itirazımızı bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinin yanın sıra Türkiye ve Ukrayna'ya bildirdik." dedi.

Yorumlar (0)