Paris Savcılığı saldırganın amacını açıkladı

Paris Savcılığı, Fransa'nın başkenti Paris'te üç kişinin ölümüyle neticelenen saldırıyı gerçekleştirilen kişinin gözaltındayken 'yabancı uyruklulara karşı patolojik nefreti' olduğunu, saldırıyı 'yabancı uyrukluları öldürmek için' yaptığını ifade ettiğini açıkladı.

DÜNYA 25.12.2022, 20:09 26.12.2022, 17:29
Paris Savcılığı saldırganın amacını açıkladı

Ülke medyasının Paris Savcılık Ofisinin açıklamasına dayandırdığı haber doğrultusunda, 69 yaşındaki Fransalı saldırgan gözaltı esnasında 'yabancı uyruklulara karşı patolojik nefreti olduğunu' itirafta bulundu.

Gözaltı kararı dün (24 Aralık) kaldırılan ve sağlık nedeni gerekçe gösterilerek psikiyatri servisine kaldırılan saldırgan, kendini 'intihara yakın ve depresif' bir kişi olarak tanımladı ve 2016 senesinde evinde maruz kaldığı hırsızlık sonrası 'yabancıları ve göçmenleri öldürme arzusunda' olduğunu kaydetti.

Öte yandan, saldırganın tekrar gözaltına alındığı ve yarın (26 Aralık) soruşturma hakiminin karşısına çıkarılacağı belirtildi. 



"İntihar etmediğim için pişmanım"

Bahse konu şahıs gözaltında ayrıca saldırının gerçekleştiği gün yabancıları katletmek için çoğunlukla göçmenlerin ikamet ettiği Paris'in banliyösü olan Saint-Denis'ye gittiğini, burada çok az insan olması ve giysisinin silahının şarjörünün doldurmasına olanak vermemesi sebebiyle planladığı saldırıyı yapmaktan vazgeçtiğini dile getirdi.

Ardından başkentin 10'uncu bölgesine yaya olarak gittiğini, orada bulunan bir kültür merkezi olduğunu bildiğini kaydeden saldırgan, bütün göçmenlere kızgın olduğunu söyledi.

Fransalı saldırgan, yegane pişmanlığının kendi yaşamına da son vermemek olduğunu ifade ederek eğer bir gün yaşamına son verirse 'düşmanlarını' da katletmeyi düşündüğünü, 'düşman' olarak kastettiklerinin ise 'Avrupalı olmayan bütün yabancılar' olduğunu belirtti.



Daha evvel de yabancıları hedef almış

10'uncu bölgedeki Enghien Caddesi üzerinde bir Fransalının 23 Aralık günü etraftakilere silahla ateş ettiği saldırıda üç kişi can vermiş, biri ağır olmak üzere üç kişi de yaralanmıştı.

'William M.' adlı saldırgan olay mahallinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın ülkenin resmi demir yolu firması SNCF'ten emekli olduğu bildirilmişti. 

Saldırganın 2016 ve 2021 senelerinde iki defa cinayet girişiminde bulunduğunun emniyet kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021 tarihinde elinde kılıçla başkentteki bir göçmen merkezine saldırıda bulunduğu ve iki kişiyi yaraladığı, bu sebeple cezaevine atıldığı ve cezaevinden bu ay çıktığı duyurulmuştu. 

Yorumlar (0)