Paris saldırısıyla ilgili yeni gelişme

Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık günü üç kişinin ölümüyle neticelenen saldırıyı gerçekleştirilen şahıs hakkındaki gözaltı kararı hekim önerisi üzerine kaldırıldı, saldırgan psikiyatri kliniğine kaldırıldı. Öte yandan, emniyet güçleri, saldırının ardından Paris'te PKK terör örgütü taraftarlarının sebep olduğu şiddet olaylarında 31 polisin yaralandığını duyurdu.

DÜNYA 24.12.2022, 23:26
Paris saldırısıyla ilgili yeni gelişme

Paris Savcılık Ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, 69 yaşında olan Fransız saldırganı muayene eden hekim, saldırganın genel sağlık durumunun gözaltı şartlarıyla uyumlu olmadığı neticesine vardı.

Emniyet çatısı altındaki psikiyatri kliniğine kaldırılan saldırgan, sağlık durumu iyiye giderse soruşturma hakimince sorgulanacak.



Ne olmuştu?

23 Aralık'ta başkentin 10'uncu bölgesindeki Enghien Caddesi üzerinde bir Fransız'ın, etrafında bulunanlara silahla ateş ettiği saldırıda ilk tespitlere göre üç kişi yaşamını yitirmiş, biri ağır olmak üzere üç kişi yaralanmıştı.

Fransız medyasında ismi 'William M.' olarak geçen saldırgan olay mahallinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın ülkenin resmi demir yolu firması SNCF'ten emekli olan bir Fransız olduğu tespit edilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021 yıllarında iki defa cinayet girişiminde bulunduğunun emniyet kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021 tarihinde elinde kılıçla başkentte bir göçmen merkezine saldırıda bulunduğu ve iki kişiyi yaraladığı, bu sebeple cezaevinde kaldığı ve bu ay cezaevinden çıktığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)