Paris katliamcısı, 2021'de kılıçla göçmen merkezine saldırmış

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Paris'te yaşanan saldırıya ilişkin paylaşım yaptı. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren 69 yaşındaki şahıs hakkında Fransız basınında haberler çıktı. Şahsın, 2021 yılında Paris'te bulunan bir göçmen merkezine kılıçla saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı ortaya çıktı.

DÜNYA 23.12.2022, 21:36 25.12.2022, 12:07 Hakan Öksüz
Paris katliamcısı, 2021'de kılıçla göçmen merkezine saldırmış

Fransa'nın başkenti Paris'te 69 yaşındaki bir Fransız tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı, dünyanın gündemine oturdu. Saldırı nedeniyle 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Fransız polisi, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi yakaladı. 

Macron: "Fransız polisini kutluyorum" 

Ülkede şok etkisi yaratan saldırıyla ilgili Twitter'dan paylaşım yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa'da yaşayan Kürtler, Paris'in ortasında korkunç bir saldırıya hedef oldu. Kalbimiz, saldırının kurbanları ile hastanede yaşam mücadelesi verenlerle bir atıyor. Saldırgana hızlı şekilde müdahale eden Fransız polisini kutluyorum." açıklamasında bulundu.

Gerald Darmanin: "Özellikle Kürtlerin hedef alındığı söylenemez"

Paris'in Enghien Caddesi'nde yaşanan silahlı saldırıya dair konuşan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Bilinçli olarak yabancıların hedef alındığı görülüyor. Buna rağmen özellikle Kürtlerin hedef alındığından bahsedemeyiz." dedi.

PKK sempatizanları, araç ve dükkanlara zarar verdi

Terör örgütü PKK sempatizanı bir grup, Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde gerçekleşen saldırının direkt olarak Kürtleri hedef aldığını iddia etti. Polislere saldıran PKK yandaşları, bölgede bulunan araçlara zarar verdi. Fransız polisi, güvenliği sağlamak için teyakkuza geçti. 

2021'de elindeki kılıçla göçmen merkezine saldırmış

Paris'in göbeğinde katliam gerçekleştiren 69 yaşındaki kişinin, 2016 ile 2020'de de cinayete teşebbüs ettiğine ilişkin haberler yapıldı. 2021 yılında Paris'te bulunan bir göçmen merkezine elindeki kılıçla giren saldırganın, 2 kişiyi yaraladığı kaydedildi. Cezaevine gönderilen saldırganın, aralık ayında salıverildiği hatırlatıldı.

Yorumlar (0)