Hayvanseverler Yenikapı'da buluştu

Yenikapı'da buluşan hayvanseverler, barınaklardaki koşulların iyileştirilmesi ve hayvan haklarına işaret etmek maksadıyla 'Büyük Hayvan Hakları Mitingi' gerçekleştirdi.

GÜNDEM 25.12.2022, 20:44
Hayvanseverler Yenikapı'da buluştu

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneğince organize edilen ve hayvan hakları savunucusu dernekler ile toplulukların katıldığı mitinge iştirak edenler, 'Hayvanlara adalet', 'Sokağıma dokunma', 'Hayvanlara işkenceye son', 'Sessizlerin sesiyiz' yazılı pankartlar taşıdı. 



"Kısırlaştırma seferberliği başlatılmalı"

Burada bir konuşma yapan Pati Koruyucuları Derneği'nden Başkan Ayşe Taşkıran, her canlının duygusal ve fiziki acıyı hissedeceğini ifade etti.

Taşkıran, hayvan haklarının korunması için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmasını ve ivedilikle kısırlaştırma seferberliği yapılmasını istediklerini kaydederek, barınakların kapılarının da devamlı olarak gönüllülere açık tutulması gerektiğini dile getirdi.



"İstanbul Barosu olarak mücadeleyi sürdüreceğiz"

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sözcüsü Esra Danışman ise İstanbul Barosu olarak hayvan hakları için mücadele etmeyi sürdüreceklerini, bunu sadece bir kurum olarak değil, Türkiye'nin birer yurttaşı olarak görev kabul ettiklerini kaydetti.

Çeşitli sloganların atıldığı ve gösterilerin yapıldığı etkinliğe iştirak edenler daha sonra dağıldı.

Yorumlar (0)