Papa: Vatikan'da yolsuzluk var!

Papa Francis, Vatikan'da yolsuzluk olduğunu kabul ettiğini duyurdu. Papa'nın "skandal" olarak nitelediği yolsuzluk, soruşturmalarla aydınlatılacak.

DÜNYA 27.11.2019, 16:10
Papa: Vatikan'da yolsuzluk var!

Katolik Hristiyanların dini lideri Papa Francis, Katolikliğin merkezi olarak kabul edilen ve kendisinin de en başında bulunduğu Vatikan'da yolsuzluk olduğunu açıkladı. Papa, Vatikan'ın mali işlerinde yolsuzluk olduğunu göreve geldiğinden beri ilk kez kabul etti ve bu durumu bir "skandal" olarak niteledi.

Papa Francis, yolsuzluğun çok net bir şekilde görülür durumda olduğunu, soruşturmaların sonucunda şüphelilerin suçlu olup olmadığının netleşeceğini söyledi ve böyle bir şeyin Vatikan'da gerçekleşmesinin "hiç güzel bir şey olmadığını" belirtti.

Gayrimenkul alımına daha önce itiraz etmemişti

Japonya ziyaretinden dönüşü esnasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Papa, şu anda Vatikan'da Papalığın hayır işi fonuyla merkez Londra'da gayrimenkul alımına dair bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Papa Francis, daha önce yaptığı açıklamada böyle bir satın alma işleminin hayır işi fonunu "şahsi menfaatler için kullanma olmadığını" düşündüğünü belirtmişti

Papa, "Olan oldu: bu bir skandal. Bu parayı kullanlar kirli işler yapmış gibi gözüküyor" dedi. Papa Francis'in bu yorumları, göreve geldiğinden beri ilk kez yolsuzluk olduğunu kabul etmesine yol açtı. Papa, aynı zamanda ilk kez böylesi bir "kirli işin Vatikan içinden soruşturulduğunu" açıkladı.

Yorumlar (0)