Teknoloji konusunda bu sıralar bilmeniz gereken 9 şey

Teknoloji alanında son zamanlarda hareketli gelişmeler yaşanıyor. Bu hafta itibariyle teknolojiyle ilgili önemli 9 olay yaşandı. Detaylar haberimizde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.11.2019, 16:02 27.11.2019, 16:15
Teknoloji konusunda bu sıralar bilmeniz gereken 9 şey

Business Insider'dan Isobel Asher Hamilton'ın derlediği habere göre, bu hafta teknoloji şirketlerinde hareketli gelişmeler yaşandı. 

Teknoloji meraklılarını oldukça heyecanlandıran bu gelişmelerin başında Facebook, Microsoft ve Amazon gibi teknoloji devlerinin haberleri yer alıyor.

İşte bu hafta teknolojide yaşanan önemli 9 gelişme

1. Facebook, son zamanlarda popüler olan sanal gerçeklik oyunu "Beat Saber"ın geliştiricisi "Beat Games"i satın aldı. "Beat Games", Facebook'un Oculus Stüdyosunda bağımsız bir stüdyo olarak çalışacak.

2. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) WeChat kullanıcıları, Hong Kong ile ilgili mesajların sansürlendiğini söyledi. Bu ise ABD'ye kadar uzanan Çin sansürlerinin en son örneği.

3. CNBC raporlarına göre; Facebook, giyilebilir teknoloji şirketi Fitbit'i satın almaya çalıştı. Ancak, Google daha fazla fiyat vererek Fitbit'in 1 Kasım'da 2.1 milyar dolara satın alındığını duyurdu.

4. Hindistanlı taksi uygulaması Ola, Uber'in Londra'da faaliyet göstermek için ihtiyaç duyduğu lisansı kaybetmesinden bir gün sonra, 2020'de Uber'i satın almayı planladığını duyurdu. 

5. Yetişkinlere özel erotik içerik üreten sanatçılar, diğer kullanıcılardan daha yüksek standartlara tutulduklarını söyleyerek Instagram'ı hesaplarını sildikleri için eleştirdi. Instagram ise söz konusu hesapların topluluk standartlarını ihlal ettiği için silindiğini ve bazı hesapların eski durumuna geri getirildiğini açıkladı.

6. Microsoft'ta çalışan kimliği belirsiz bir mühendis, Big Oil firmasının çalışanlarının her hareketini izlemek için teknolojiyi nasıl kullanabileceği konusunda ürpertici bir açıklama yaptı. Logic Magazine'de yazan mühendis, bir petrol firmasındaki yöneticilerin, çalışanların davranışlarını izlemek ve CCTV video görüntülerini analiz etmek için yapay zeka, makine öğrenmesi ve GPS izleyicilerinden gelen verileri nasıl kullanmak istediklerini anlattı.

7. Apple kurucusu Steve Jobs tarafından imzalanan ve 7.500 dolar değerindeki nostaljik Macintosh disket açık artırmaya çıktı. Daha önce ağustos ayında, Steve Jobs imzalı bir "Toy Story" filminin afişi, en az 25 bin dolarlık teklifle açık artırmaya çıkmıştı.

8. Twitter, 11 Aralık'ta altı aydır oturum açılmayan hesapları sileceğini duyurdu. Bu temizlik sonrasında kullanılan birçok kullanıcı ismi tekrardan alınabilecek.

9. Amazon, bir eczane zinciriyle ortalık kurmaya hazırlanıyor. TechCrunch'a göre, Amazon'un geliştirdiği Alexa isimli dijital asistan, insanlara hangi ilaçları almaları gerektiğini hatırlatacak. 

Yorumlar (0)