Aziz Yıldırım esti gürledi, adaylığını açıkladı!

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında başkan adaylığını açıkladı. "Ben gidince Türk futbolunun kurtulduğunu söylediler. Şimdi gelip kurtarmamı istiyorlar." diyen Yıldırım, başkanlığa adaylığını koyma gerekçesinden de bahsetti. Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile küs olup olmadığını da açıkladı.

SPOR 15.05.2024, 14:13 15.05.2024, 18:20 Hakan Öksüz
Aziz Yıldırım esti gürledi, adaylığını açıkladı!

Fenerbahçe'de 1998 yılında başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, 20 yıllık başkanlık dönemi 2018'de sona erdi. Ali Koç'a büyük bir farkla yenilen Aziz Yıldırım, aradan geçen 6 yılın ardından yeniden başkanlığa adaylığını koydu.

Başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, basın toplantısında kritik mesajlar verdi. Kendisiyle kavgaya tutuşmak isteyenlerin dışında kimse ile kavga etmeyeceğini belirten Yıldırım, "Benimle kavga ederlerse ben de ederim. 'Aziz Yıldırım gidince Türk futbolu kurtuldu' diyorlardı. Şimdi gelip kurtarmamı istiyorlar." dedi.

"Her gün mahkemeye gittik, Fenerbahçe'ye zararımız oldu"

Tek arzusunun Fenerbahçe'nin lig şampiyonluğuna ulaşması olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, "2013'ten sonra dört yıl şampiyon olamadık. Sebebi belli. Ben ve arkadaşlarım FETÖ'nün şike kumpası davası için her gün mahkemeye gittik. Fenerbahçe'ye zararımız oldu." ifadelerini kullandı.

"Bunu yapamayan Fenerbahçe'den bir şey olmaz"

Fenerbahçe'nin para sorunu yaşayacak bir kulüp olmadığına vurgu yapan Yıldırım, "Ben bu kulübü halka açmış kişiyim. İstesem binlerce kişiyi üye yapardım ve ömür boyu başka olurdum. Onun yerine '1 Milyon Üye' kampanyasını yaptık. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birine dönüştü Fenerbahçe. Birleşen Fenerbahçe'ye kimse zarar veremez. Bunu yapamayan Fenerbahçe'den ise bir şey olmaz." diye konuştu.

Başkanlığa neden aday olduğunu açıkladı

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyma gerekçesini açıklayan Aziz Yıldırım, "Para sorunum yok, keyfim gayet yerinde. Fenerbahçe'nin yaşadığı bazı sıkıntıları görünce bu kararı aldım. Önce arkadaşlarımın olmasını istedim. Onlar 'sen varken bize düşmez' diyerek geri çevirdiler." değerlendirmelerini yaptı.

"Ben giderken borç 1 milyar 950 bin liraydı"

Başkanlık döneminin sona erdiği 2018'de Fenerbahçe'nin borcunun 1 milyar 950 bin TL olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, "Şimdi 12 milyar lira borç var." diyerek kulübün mali olarak kötü durumda olduğunu söyledi.

"Ali Koç ile küs değilim ama..."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile küs olmadığını ancak fikir farklılığının bulunduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, "Mevcut başkan ne diyor; 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar.' Kim bunlar peki? TFF Başkanı mı, hakemler mi, iktidar mı, yoksa devlet mi? Alttan değil, yukarıdan söyleyeceksin." ifadelerini kullandı.

"O zamanlar FETÖ ile iç içeydiler"

2018'de Ali Koç ile giriştikleri başkanlı yarışı nedeniyle Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Tarih şampiyonlukları yazar, başkanları değil. Kazanılacak tek bir kupa bile hepimizin başkanlığından önemlidir. Kazanırsam bunun tekrarlanmaması için mücadele edeceğim. Devlet ile hükümet farklı şeyler, devletle kavgalı olamayız. Haklıysak hükümetle de mücadele ederiz. O zamanlar FETÖ ile iç içeydiler. Açık konuşacağız." dedi.

"Mourinho'nun yarı parasını vereceğim    

Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laik olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, "3 yıl için başkanlığa geleceğim. daha uzun süre yamamam, 72 yaşındayım zaten. Hatalardan ders alarak Fenerbahçe'yi yukarı taşıyacağız. Jose Mourinho ile yaklaşık 2 saat konuştuk. Menajerleri ile iletişimi sürdüreceğiz. Konyaspor maçını izlemiş. Mevcut yönetime teklifimdir; Mourinho gelirse Şekip Mosturoğlu'ndan ricacı olacağım. Seçim kaybetsem bile Mourinho'nun yarı parasını vereceğim. Mourinho gelirse istediği birkaç futbolcuyu alırız." vurgusunu yaptı.

"Benim dönemimde hikayeydi Galatasaray"

Kendi döneminde Galatasaray'ın hikaye olduğunu aktaran Aziz Yıldırım, "Güya ben demişim ki, 'Galatasaray saha dışında çok kuvvetli.' Ne zaman demişim bunu, atmayın. Benim dönemimde hikayeydi Galatasaray. FETÖ ile mücadele etmekten başka şeyle mücadele edemez hale geldik." dedi.

Seçimli genel kurul 30-31 Mayıs'ta

Aziz Yıldırım, 1998 yılında yapılan seçimde Vefa Küçük'ü 1 oy farkla geçerek başkan oldu. 2018'deki seçimde ise Ali Koç'un 16 bin 92 oyuna karşılık Aziz Yıldırım yalnızca 4 bin 644 oy alabildi. Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 30-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa toplantı 8-9 Haziran'a sarkacak.

Yorumlar (0)