Milletvekili 250 bin dolar yediğini kabul etti

Amerika'da Cumhuriyetçi Partisinin Kaliforniya Milletvekili Duncan Hunter, kendisine 250 bin dolar verildiğini ve bu parayı şahsi ihtiyaçları için kullandığını itiraf etti.

DÜNYA 03.12.2019, 10:49
Milletvekili 250 bin dolar yediğini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhuriyetçi Partisinden Kaliforniya Milletvekili Duncan Hunter, 2018 yılının Ağustos ayında kampanya sırasında finans ihlalleri yaptığına yönelik suçlamaları kabul etti. Kendisine verilen 250 bin doları şahsi ihtiyaçları için kullandığını itiraf eden Durcan Hunter’ın yaptığı finans ihlalleri arasında özel lüks seyahatler, ailesinin ağız ve diş sağlığı masrafları ve çocuklarının eğitimi masrafları da bulunuyor. Kaliforniya Milletvekili Duncan Hunter’ın duruşması 22 Ocak 2020 tarihinde görülecek.

Cumhuriyetçi Partisi Kaliforniya Milletvekili Duncan Hunter, daha önce de eşi ve aynı zamanda kampanyasının finans danışmanı Margaret Hunter'ın bu yılda yaptığı ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yöneltilen suçlamaları kabul ettiğini bildirdi.

Tavşanını uçurmak için tam 600 dolar harcadı

Temsilciler Meclisi Etik Komitesi söz konusu finans ihlalleri soruşturmasını, Cumhuriyetçi Partisi Kaliforniya Milletvekili Duncan Hunter'ın seyahati sırasında tavşanını uçurmak için 600 dolar harcadığını ortaya çıkarmasının ardından başlattı. Diğer taraftan ABD başkanı Donald Trump’ın partisi olan Cumhuriyetçi Partisinin pek çok milletvekili ve adayı, seçim müfettişleri tarafından kendilerine tahsis edilen fonları sinema bileti, golf gezileri, video oyunları, kahve, market alışverişi, ev eşyaları ve pahalı yemekler gibi birçok değişik alanda yasal olmayan şekilde kullanarak suç işliyor.

Yorumlar (0)