Küçük çocuk saldırının yaralarını sarıyor

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinde alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırının açtığı yaraları sarmak isteyen 11 yaşındaki bir çocuk, sosyal medyada '#ElPasoChallenge' etiketiyle bir kampanya başlattı.

DÜNYA 07.08.2019, 16:10 07.08.2019, 16:14
Küçük çocuk saldırının yaralarını sarıyor

11 yaşındaki Ruben Martinez, ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinde 22 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının ardından yerel halka yardım etmek için '#ElPasoChallenge’ adlı bir kampanya başlattı.

Ruben Martinez, El Paso’da yaşayan herkesin başkaları için 22 güzel şey yapmasını istedi. 22 sayısı, saldırıda hayatını kaybeden her bir insanı hatırlamak için özellikle seçildi. Ruben Martinez, bu sayıyı önce 20 olarak seçmişti ancak kayıp sayısı artınca 22'ye çıkardı.

Güzel eylemler listesi

Ruben Martinez, 'güzel eylemler' listesine; başkasının çimlerini biçmek, huzurevine ziyaret gerçekleştirmek, birine öğle ya da akşam yemeği ısmarlamak, muhtaç aileler için bağış yapmak, birine mektup yazarak ne kadar harika olduğunu söylemek, birisi için kapıyı açmak, hastanede olan birine çiçek götürmek ya da otomatik satış makinelerine kendisinden sonra gelecek kişi için 1 dolar bırakmak gibi eylemleri dâhil etti.

Ruben Martinez’in annesi Rose Gandarilla, kampanyanın hedefini 'her gün, bütün gün boyunca insanlara karşı nazik davranmak' olarak açıkladı.

Fikir nasıl ortaya çıktı?

Annesi, Ruben'in saldırının ardından artık alışveriş merkezine gitmek istemediğini söylediğini ve fikrin böyle ortaya çıktığını söyledi. Bunun üzerine Ruben'in ilk yardım ekibine akşam yemeği götürdüğünü ve kampanyayı başlattığını aktardı.

Gandarilla, "Şimdi daha iyi görünüyor ve dünyanın bu tarz nazik eylemlerle daha iyi bir yer haline geleceğini söylüyor." dedi.

Herkese El Pasoluların iyi insanlar olduğunu göstermek istediğini vurgulayan Ruben, "Onlar yardım etmeye hazırlar, sevgi ve şefkat dolular." ifadesini kullandı.

Ruben’in kampanyası Twitter hesabından duyurulur duyurulmaz yoğun ilgi gördü. Kampanyanın duyurulduğu paylaşım, dakikalar içinde binlerce retweet ve beğeni aldı. 

Ne olmuştu?

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinde bulunan Walmart alışveriş merkezine cumartesi günü silahla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıyı düzenleyen 21 yaşındaki zanlı, 22 kişinin hayatını kaybetmesine ve 24 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan zanlının, saldırıyı 'Teksas’ın İspanyol asıllı göçmenler tarafından işgaline yanıt' olarak gerçekleştirdiğini bildiren bir manifesto yazdığı iddia ediliyor.

Yorumlar (0)